Sve cool

Ibrahimović reagirao na optužbe za rasizam: Svi smo ista rasa - svi smo jednaki

"U ZLATANOVOM svijetu nema mjesta za RASIZAM. Svi smo ista rasa - svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih", napisao je Ibrahimović nakon optužbi da je Lukakua rasistički vrijeđao.
Sport / Nogomet | 27. 01. 2021. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je zajedno s Romeluom Lukakuom izazvao incident na samom kraju prvog poluvremena velikog derbija između Intera i Milana u četvrtfinalnoj utakmici Coppa Italije, te bio optužen za rasizam, Zlatan Ibrahimović oglasio se putem društvenih mreža.

Kažimo radi podsjećanja, Ibra i Lukaku ušli su u manji fizički obračun nakon čega su ih suigrači i suci morali rastavljati. Iako su šake izostale, oštre riječi nisu.

Tako su si međusobno svašta izgovorili. Ibra je Lukakuu spomenuo majku i nazvao ga magarcem, dok je belgijski napadač odgovorio s "je*em tebe i tvoju ženu". 

Ibra je nakon tog incidenta optužen da je rasistički uvrijedio Lukakua, što je on svojom reakcijom na društvenim mrežama u potpunosti negirao.

"U ZLATANOVOM svijetu nema mjesta za RASIZAM. Svi smo ista rasa - svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih", napisao je Ibra.

Osim što je negirao da je rasistički uvrijedio Lukakua, Ibra je posljednjom rečenicom uputio još jednu provokaciju prema belgijskom napadaču. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Kopirati
Drag cursor here to close