"Opet bih"

Ibrahimović pojasnio nesportski potez: Ne napadate psa koji ne laje

"Što on može reći? Meni neće ništa, ali hoće mom suigraču koji neće odgovoriti jer je isuviše dobar. Nije lijepo ono što sam učinio, ali bih opet ponovio. To sam ja. Jednostavno, ne napadate psa koji ne laje", kazao je Ibrahimović.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2021. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskusni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović objasnio je incident u kojem je udario španjolskog nogometaša Cesara Azpilicuetu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U meču odluke između Španjolske i Švedske, a koju je domaći tim dobio i izborio direktan plasman na Mundijal 2022. godine, Ibrahimović je napravio incident nakon što je namjerno udario veterana u Crvenoj furiji Cesara Azpilicuetu.

Prošlo je od toga nekoliko dana, a Ibrahimović je konačno objasnio šta je napravio i zbog čega je to uradio, prenosi Klix.ba

"Prije nekoliko dana u reprezentaciji sam udario Azpilicuetu. Uradio sam to namjerno. Nije me sramota to reći jer je on učinio nešto glupo mom suigraču. Bila je to glupost, ali sam morao to uraditi kako bi shvatio. Jednostavno, to se ne radi. Nemaš mu*a to uraditi meni, ali ću ti svejedno pokazati šta bi ti se dogodilo da si meni to uradio. To je razlog", objasnio je Ibrahimović za The Guardian.

Nastavio je Zlatan u svom stilu i poručio da ne bi dirao Azpilicuetu da nije on prvi napravio problem.

"Što on može reći? Meni neće ništa, ali hoće mom suigraču koji neće odgovoriti jer je isuviše dobar. Nije lijepo ono što sam učinio, ali bih opet ponovio. To sam ja. Jednostavno, ne napadate psa koji ne laje", zaključio je Ibrahimović.

Podsjetimo, nakon poraza od Španjolske reprezentacija Švedske je izborila doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close