Kaže trener LA Galaxy

Ibrahimović karijeru želi završiti u Italiji

Ibrahimović je u srijedu uvečer na Twitteru potvrdio da će definitivno napustiti LA Galaxy.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2019. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Guillermo Barros Schelotto, trener Los Angeles Galaxyja, kluba za koji je posljednjih godinu i po dana igrao Zlatan Ibrahimović, izjavio je da 38-godišnji švedski nogometaš karijeru želi završiti u Italiji, prenosi Anadolija.

Sjajnom napadaču nedavno je istekao ugovor sa LA Galaxyjem, koji nije želio produžiti, a odmah su krenule medijske špekulacije oko toga koji je klub njegova naredna destinacija.

Ibrahimović je u srijedu uvečer na Twitteru potvrdio da će definitivno napustiti LA Galaxy.

“Ne znam što će Ibra sada raditi. On je čudesan igrač, ali ne znam koji će biti njegov sljedeći korak. Možda će karijeru završiti u Napoliju ili možda Milanu. Ne znam gdje će, ali on zaslužuje i želi da završi karijeru u Italiji“, rekao je Schelotto.

Ibrahimović je u svom stilu poslao oproštajnu poruku navijačima LA Galaxyja, kojima je kazao da sada kada on napušta klub mogu da se vrate gledanju bejzbola.

“To je Zlatan, to je njegov način da kaže zbogom“, kratko je prokomentarisao Schelotto.

Ibrahimović je blistavu profesionalnu karijeru počeo u Malmoeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.

Kopirati
Drag cursor here to close