Bundesliga

Vedad Ibišević strijelac i dvostruki asistent u uvjerljivoj pobjedi Herthe

Vedad Ibišević načeo je mrežu Uniona u gradskome derbiju, na dodavanje Marvina Plattenharta koji je odlično ubacio pred sam gol gdje bosanskohercegovački internacionalac zakucava loptu glavom za 1:0.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2020. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Kicker / Vedad Ibišević postigao je prvi od ukupno četiri pogotka Herthe

U prvoj utakmici 27. kola Bundeslige Hertha je u gradskom derbiju svladala Union Berlin s uvjerljivih 4:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova, iako je bilo dobrih prilika na obje strane. No sve najbitnije smo vidjeli u drugom dijelu.

Poveli su domaćini tek u 51 minuti. Čeh Vladimir Darida dobro je ispremješao vezni red gostiju, dao na lijvo krilo za Marvina Plattenharta koji odlično uvrće pred sam gol, gdje bosanskohercegovački internacionalac Vedad Ibišević zakucava loptu glavom za 1:0.

Tek se krenulo s centra, a domaćini su uzeli jednu loptu. Duboko na svojoj polovici Ibišević prima loptu, lijepo se okreće te odlično proigrava Dodija Lukebakija. Belgijac nakon što je izbačen u stopostotnu priliku, zaobilazi golmana Gikiewicza i postavlja 2:0 u 2. minuti.

Malo se duže, tek do 61. minute čekalo za novi pogodak. Na lijevoj strani je goste izludio Brazilac Cunha, dao poluvisoko u srce kaznenog prostora gdje loptu opet prima Ibišević i ostavlja za Cunhu koji se izvukao i s crte od 16 metara matira vratara gostiju za 3:0.

Konačnih 4:0 je došlo u 77. minuti. Korner je s lijeve strane odlično izveo Plattenhard, a glavom loptu neobranjiov u gol proslijedio još jedan Belgijac, Dedrick Boyata. Tako su i Plattenhard i Ibišević upisali svaki po dvije asistencije.

Hertha je uoči ostatka utakmica za vikend na 10. mjesti s 34 boda, a Union 12. s 30 bodova, dva više od 13. Eintrachta, ali i čak dvije utakmice više.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close