'Kraljevi' jedva

Iako više ne izgleda kao veliki klub, Real uspijeva držati korak s Barcom

Gosti su pokazali kako se mogu nositi s ovakvim Realom, a uz malo vise sreće i vjere u svoje mogućnosti, mogli su puno bolje proći. Ovako, rezultat je realan, iako je kod prvoga gola VAR ponovno 'zaspao' u korist Reala.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2020. u 00:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Real je na domaćem terenu pobijedio Mallorcu 2:0

Mrtva trka između Real Madrida i Barcelone se nastavlja, momčad Zinedinea Zidanea slavila je protiv Mallorce 2:0.

Real je na svom pomoćnom stadionu stigao do slavlja nad autsajderom, ali to nije bila igra po kojoj bi se dalo naslutiti da se Madriđani bore za naslov prvaka.

Iako je od starta je nametnuo ritam, koji gosti nisu mogli ispratiti, Real je pokazao dosta slabosti i dekoncentracije najvažnijih igrača.

Ipak, poveli su u 19. minuti poveo preko Viniciusa, a asistent je bio Luka Modrić.

I u nastavku su Madriđani   većim dijelom držali kontrolu nad utakmicom, ne dozvolivši protivniku da ozbiljnije zaprijeti, da bi potvrda pobjede stigla u 56. minuti.

Sergio Ramos je fantastično izveo slobodan udarac i postavio konačan rezultat.

Pobjeda ekipe Zinedinea Zidanea mogla je biti i znatno uvjerljivija, ali su šanse za to još u prvom poluvremenu propuštali Vinicius, Gareth Bale i Karim Benzema.

S druge strane, gosti su pokazali kako se mogu nositi s ovakvim Realom, a uz malo vise sreće i vjere u svoje mogućnosti, mogli su puno bolje proći.

Hrvatski kapetan Luka Modrić igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Marco Asensio, dok je još jedan hrvatski akter na utakmici, napadač gostiju Ante Budimir napustio travnjak deset minuta ranije.

Modrić je u prvom poluvremenu bio solidan, a u drugome je odmah na početku 'požutio'. Budimir je nakon korona stanke prilično izvan forme.

Real u sljedećem kolu gostuje Espanyjolu, a Mallorca Bilbaou.

Minimalne pobjede u srijedu su ubilježili Osasuna u gostima kod Alavesa i Celta kod Real Sociedada. Obje utakmice završile su rezultatom 1:0 za goste.

Strijelac za pobjedu Osasune bio je Lato (64.), dok je Celti važne bodove donio kapetan Iago Aspas (45.) iz penala. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close