Pripreme u tijeku

I Velež će na startu nešto otkriti, no kakav tim ima Sedloski, pokazat će tek Kairat

Duel s Kairatom sigurno će pokazati za što je Široki sposoban iduće sezone – za eventualni iskorak, ‘stagnaciju’ na trećem mjestu ili ipak nešto manje od svega navedenog.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2019. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvodni dio priprema na Pecaru nije donio niti jedno pojačanje, a onda su počela stizati – ne baš kao na traci, ali nekoliko imena koja bi kvalitetu trebala podići na viši nivo su tu, a naznaku koliko je Široki dobar ili nije, mogli bi dobiti već sutra.

Nakon što je proljetnu polusezonu proveo na posudbi zagrebačkog Dinama, Mato Stanić je dogovorio nastavak suradnje s Širokim Brijegom. Ovaj 21-godišnji vezni igrač i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine raskinuo je ugovor s višestrukim prvakom Hrvatske i za Široki potpisao vjernost na tri godine.

''Ovo je sada i službeni povratak u NK Široki Brijeg. Jako sam sretan što ću nakon šestomjesečne posudbe i dalje ostati ovdje. U Širokom Brijegu sam prošao školu nogometa, poznajem sve veoma dobro. Ovdje se osjećam kao kod kuće'', kazao je Stanić koji je prethodne polusezone za Široki odigrao 15 utakmica i postigao dva pogotka.

On nije novo ime, ali njegov ostanak može se smatrati svojevrsnim pojačanjem za momčad prethodno u ovim pripremama pojačanu bivšim veznjakom Plemića Tonijem Jovićem, kao i vratarom Dariom Miškićem (23), bivšim čuvarom mreže mlađih reprezentativnih uzrasta Hrvatske.

To je otprilike to što se novih imena tiče, zasad – jer moguće je da će Širokom do službenog početka sezone i prve utakmice sa kazahstanskim Kairatom (11. 7.) pristupiti još novih imena.

Dotad, struka ima što ima i to mora što prije spojiti u cjelinu koja će funkcionirati. Nakon pet golova u međusobnom duelu Plavih protiv Bijelih, Široki će sutra (20 sati) na svojoj Pecari, ugostiti povratnika u Premijer ligu, zapravo stalnog sparing partnera u pripremama, Velež.

Bit će to prva prilika da vidimo koliko je ovaj Široki drukčiji u odnosu na prošlosezonski, prilika da šef struke Goce Sedloski zabrine rivale…, prije svega one u borbi za naslov i europske pozicije, a onda i ostale. Možda je malčice rano za krupne zaključke, ali nema sumnje da će i ovaj duel nešto otkriti.

Trećeg srpnja protivnik će biti Sloboda, a dan kasnije Željezničar, koji će poslužiti i kao sparing partner u generalnoj probi za susret 1. kola kvalifikacija za UEFA Europske lige protiv kazahstanskog Kairata (11. srpnja), piše Dnevni list.

Imat će Sedloski i društvo priliku u miru ‘odraditi’ Kazahstance, jer Premijer liga će početi tek nakon uzvrata u Almatiju. To što neće biti ometanja sigurno će biti pomoći, a možda pomogne i podatak da je Široki izbacio oba dosadašnja kazahstanska rivala s kojima je igrao (Irtiš, Ordabasi).

Hoće li proći dalje, vidjet ćemo, no ako uspije, Široki će u 2. kolu kvalifikacija biti u prilici osigurati još dvije europske utakmice – s druge strane u toj fazi naći će se albanski Lači ili Hapoepl Beer Sheva. Kako god bude, duel s Kairatom sigurno će pokazati za što je Široki sposoban iduće sezone – za eventualni iskorak, ‘stagnaciju’ na trećem mjestu ili ipak nešto manje od svega navedenog.

 

Široki u lipnju/srpnju

27. 6. Velež
3. srpnja Sloboda
4. srpnja Željezničar
11. 7. Kairat
18. 7. Kairat
20. 7. Čelik
25. 7. Lači/Hapoel Beer Sheva
27/28. 7. Sloboda

Kopirati
Drag cursor here to close