Šok za Želju

I službeno Radnik u Europi

Radniku je danas dostavljena čestitka za plasman u Europu s uputama za prijavu, što je ujedno i označilo kraj svih nada navijača Željezničara, koji je ostao bez plasmana u Europu
Sport / Nogomet | 27. 05. 2019. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugostupanjsko povjerenstvo za licenciranje nije danas objavilo odluku, no čini se da tu više nema dilema.

Kao što su mediji ranije neslužbeno objavili, Radnik iz Bijeljine će u Europu, pošto Željezničar nije dobio licencu.

Naime, Radniku je danas dostavljena čestitka za plasman u Europu s uputama za prijavu, što je ujedno i označilo kraj svih nada navijača Željezničara, koji je ostao bez plasmana u Europu iako je igrama na terenu istu i zaslužio, prenosi SportSport.ba.

To znači da će Željezničar ostati bez nastupa u UEFA-inoj Europskoj ligi iako je plasman u kvalifikacije za grupnu fazu ovog natjecanja izborio u minuloj sezoni Premijer lige BiH.

Osim što će ostati bez prilike da nastupa na međunarodnoj sceni, Željezničar će, u slučaju da je zaista ostao bez licence, ostati i bez značajnih financijskih sredstava.

UEFA je prošle godine povećala nagradni fond za svoja natjecanja, pa će tako Željezničar ostati bez sigurnih 240.000 eura koliko donosi nastup u prvom protokolu Europske lige.

U slučaju eventualnog plasmana u drugo pretkolo Europske lige, za šta bi Željezničar imao dobre šanse, UEFA klubove nagrađuje sa dodatnih 260.000 eura. Nastup u trećem pretkolu "vrijedi" još 280.000 eura, dok klubovi eliminirani u play-offu dobivaju 300.000 eura.

Inače, plasman u grupnu fazu Europske lige donosi svakom klubu 2.92 milijuna eura.

Dakle, Željezničar će zbog nedobivanja licence ostati bez sigurnih 240.000 eura, a potencijalno bi Plavi sa Grbavice mogli ostvariti i dodatnu zaradu od prodaje ulaznica, sponzorstava itd.

Međutim, čini se da će spomenuti novac u kasu bijeljinskog Radnika koji će u kvalifikacije za Europsku ligu umjesto Željezničara.

 Uz Radnik, BiH na europskoj sceni predstavljaju Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close