Prekidi, tučnjave

Huligani na sceni u Belgiji

"Muškarci s kapuljačama ušli su na teren. Ovo su bile ratne scene i slike su šokantne, s utakmica Standard-Charleroi nije se mogla odigrati do kraja", oglasili su se belgijskog saveza (RBFA) .
Sport / Nogomet | 06. 12. 2021. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom nedelje bilo je poprilično burno na nogometnim terenima u Belgiji. Počelo je na utakmici između Beerschota i Antwerpena u poznatom Derbyju van't Stad. Bilo je sukoba navijača, a kako prenose mediji navijač Antwerpena prešao je cijeli teren i bacio bengalku na tribinu na kojoj su bili navijači suparničke momčadi.

Bilo je puno posla kako za policiju tako i za ljude iz osiguranja. Navijač koji je bacio baklju je "optužen za pokušaj ubojstva i požara", oglasili su se iz nacionalnog Saveza.

"Vatra upaljene bengalke doseže temperaturu u rasponu od 1500 do 2000 stupnjeva i uzrokuje nepopravljive opekline. Petarde pucaju na 150 decibela i mogu nepopravljivo oštetiti sluh - objasnio je RBFA, koji poziva klubove da provedu politiku nulte tolerancije u pogledu upotrebe pirotehničkih sredstava uređaja.

Video: Utakmica Berschot - Antwerpen 

U večernjem tereminu utakmica Standard de Liège-Charleroi, prekinuta je u 88. minuti nakon brojnih ubacivanja dimnih bombi s tribina i upada na teren nekoliko desetaka navijača domaćih iz Liègea.

Nasilne navijačke incidente, koji su se dogodili u nedjelju tijekom utakmica belgijskog nogometnog prvenstva Beerschot-Antwerpen i Standard de Liège-Charleroi, Belgijski nogometni savez opisao je u ponedjeljak kao "prizore rata".

"Muškarci s kapuljačama ušli su na teren. Ovo su bile ratne scene i slike su šokantne, s utakmica Standard-Charleroi nije se mogla odigrati do kraja", oglasili su se belgijskog saveza (RBFA) .

Ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden istaknula je "halucinirajuće događaje i ponašanje pojedinih navijača koje dovodi u opasnost sigurnost mnogih", te najavila stroge sankcije.

Video: Utakmica Standard de Liège-Charleroi

 

Kopirati
Drag cursor here to close