Nogomet se vratio

HSV sramotnom utakmicom ponovno ostao bez izgleda za povratak u Bundesligu

Nekadašnji velikan je imao sve u svojim rukama, ali...
Sport / Nogomet | 28. 06. 2020. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrano je posljednje kolo njemačke Cvajte, a najveći tragičari dana su ekipa HSV-a, koja je imala sve u svojim rukama, ali su sramotnom predstavom sve prosuli.

U prošlom kolu, klub koji je do prije dvije sezone nosio naziv Bundesligaški Dinosaur je izgubio treće mjesto od Heindenheima, ali je danas ipak imao veliku priliku to zaboraviti i vratiti se na mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije, točnije u borbu s Werderom za preostalo mjesto u Bundesligi.

Izravni konkurent Heidenheim je gostovao kod Arminije koja je već ranije osigurala prvo mjesto te su možda neki očekivali kako će igrati opušteno, međutim momčad iz Bielefielda je odigrala šampionski i pomela protivnike s 3:0 te tako pomogla HSV, piše Germanijak.

U isto vrijeme momčad iz Hamburga je na svom stadionu igrala protiv rasterećenog Sandhausena, a tri boda su bila apsolutna realnost. Međutim, dogodio se totalni horor, ne da nisu uspjeli pobijediti već su se osramotili i primili petardu izgubivši 1:5 i tako drugu drugoligašku godinu zaredom završili na četvrtom mjestu.

Poraz je to koji će navijači teško oprostiti treneru Heckingu, kao i igračima i pitanje je kako će nekadašnji velikan izgledati slijedeće sezone.

Uglavnom, Arminia kao prvak Cvajte i drugoplasirani Stuttgart povratnici su u Bundesligu, dok će u dodatno doigravanje trećeplasirani Heidenheim i Werder.

U donjem dijelu tablice se također odigravala mini drama. Prije zadnjeg kola je bilo poznato kako su Dinamo Dresden i Wehen sigurni putnici za treću ligu. Međutim, ostalo je pitanje tko će u dodatne kvalifikacije za očuvanje statusa.

Karlsruher je to mjesto držao do sve do 67. minute, kad je Kiel na domaćem terenu izjednačio protiv Nurnberga te tako njih poslao u doigravanje, a nekadašnji klub Slavena Bilića, Srećka Bogdana i Dina Drpića ostavio u ovom društvu i slijedeće sezone.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   


Kopirati
Drag cursor here to close