Alene, oprosti

HSV dao Haliloviću rok da do 2. srpnja pronađe novi klub

Prema pisanju Bilda, sportski direktor Ralf Becker (47) boravio je u Londonu kako bi se našao s Halilovićevim predstavnicima i ekspresno je dogovoreno da Alen do 2. srpnja treba ostati na godišnjem i pronaći si novu radnu sredinu.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama je glasio kao ''hrvatski Messi'', dečko koji će obilježiti svoju nogometnu epohu, talent koji će osvojiti desetine naslova. Međutim, odlaskom u Barcelonu kao da je započeo njegov slobodni pad. Alen Halilović u ovome trenutku nije dobrodošao ni u njemački HSV, čiji je član, ali ga se klub želi riješiti.

HSV je ispao iz Bundeslige, po prvi put u svojoj povijesti, i trenutačno je najčemerniji klub među njemačkim velikanima. Iako govore da im je cilj ekspresni povratak u elitno društvo, uspjehom će se smatrati i ostanak u 'Zweiti'. No, ni takva ekipa ne želi Halilovića.

Prema pisanju Bilda, sportski direktor Ralf Becker (47) boravio je u Londonu kako bi se našao s Halilovićevim predstavnicima i ekspresno je dogovoreno da Alen do 2. srpnja treba ostati na godišnjem i pronaći si novu radnu sredinu.

Njegov ugovor s HSV-om vrijedi doduše do 2020. godine, ali je agenciji „Lian Sports“, koja ga zastupa, jasno rečeno da Hamburg više ne računa s Halilovićem.

Halilovićev nesretni start u HSV-u 2016. godine ubrzao je njegov odlazak, prvo na posudbu u Španjolsku, a sada i definitivan razlaz s klubom. Alen je za HSV nastupio samo šest puta (odigravši tek 137 minuta), a sukobi s dva trenera, Brunom Labbadiom (52) i Markusom Gisdolom (48) njegovu su sudbinu zauvijek usmjerili ka izlaznim putevima iz Hamburga.

Bild navodi kako će Halilović vjerojatno novog poslodavca pronaći u Španjolskoj, jer ga tamo nakon igre u na posudbi u Sporting Gijonu i Las Palmasu, prilično cijene.

Filip Kostić - ista meta, isto odstojanje

Inače, sportskom direktoru HSV-a problem predstavlja još jedan igrač s prezimenom ''na ić''. Srbin Filip Kostić (25) također se ne uklapa u buduće planove kluba. Međutim ovdje ima i dodatna začkoljica - ni Kostić ne želi igrati u drugoj ligi. Ovaj krilni napadač trenutačno je s reprezentacijom Srbije na Mundijalu u Rusiji, a njega također zastupa agencija „Lian Sports“, koja bi trebala vidjeti što i kako dalje s njim, baš kao i u slučaju Alena Halilovića.

Kostić je u HSV također došao 2016. godine, a tada su Stuttgartu za njega platili 14 milijuna eura. Njegov ugovor s klubom vrijedi do 2021. godine.

Sad se njegovi agenti nadaju da bi dobar nastup na Svjetskom prvenstvu mogao pobuditi interes značajnijih klubova koji su voljni kupiti srpskog reprezentativca.

 

Kopirati
Drag cursor here to close