Sandro Meira Ricci

Hrvatskoj sudi Brazilac kojeg je savez suspendirao, a igrači zamalo pretukli

I dok Ricci na SP-u posao odrađuje bez zamjerki, u Brazilu je poznat po velikim pogreškama na utakmicama velikana.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2018. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sandro Meira Ricci (43) brazilski je sudac koji će voditi četvrtfinalni susret Hrvatske i Rusije koji se u subotu od 20 sati igra na Olimpijskom stadionu u Sočiju. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Van Gasse i De Carvalho, objavila je FIFA.

Osim spomenute utakmice, za koju je dobio dobre ocjene, Ricci je na ovom SP-u vodio i derbi skupine C između Francuske i Danske. Ali tamo nije imao težak posao, jer su obje momčadi utakmicu zadnjeg kola u grupi igrale na nulu, kako ne bi kompromitirale prolazak dalje.

I dok Ricci na SP-u posao odrađuje bez zamjerki, u Brazilu je poznat po velikim pogreškama na utakmicama velikana, javlja Index.hr.

Prije dvije godine upropastio je derbi Rio de Janeira između Fluminensea i Flamenga i to tako da je u derbiju Fla-Flu, jednom od najvećih gradskih uopće, teško oštetio prvi od dva kluba iz Rija.

Fluminenseovi igrači i navijači nikako mu ne mogu oprostiti što im je na kraju utakmice poništio regularan gol za 2:2 u zadnjoj utakmici prvenstva.

Nakon što je Fluminense zabio spomenut gol, uslijedio je prekid od 15 minuta. Ricci je za to vrijeme dobio obavijest kako usporena snimka pokazuje da gol nije regularan pa ga je poništio.

Na to su igrači Fluminensea poludjeli i zamalo pretukli Riccija, kojeg je savez suspendirao na dva mjeseca.

Nije ovo jedini slučaj da je Riccija nakon njegovih odluka morala čuvati policija. 2010. su ga nakon poraza kod Corinthiansa okružili igrači Cruzeira.

Kopirati
Drag cursor here to close