Tko želi biti milijunaš

Hrvatskoj se smiješi pozamašna svota ako pobijedi Rusiju

Inače, nagradni fond na sljedećem Mundijalu iznosit će oko 700 milijuna dolara, što je 22 posto više nego u Rusiji prije tri godine.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2021. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica hrvatske reprezentacije s Rusijom u Splitu nije važna samo zbog tri boda i izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, već i zbog financijske injekcije koja nipošto nije zanemariva.

Čak 12 milijuna dolara Hrvatskoj bi donio trijumf protiv Rusije. To je iznos koji pripada svakoj reprezentaciji koja se plasira u Katar – deset milijuna dolara plus dva milijuna dolara bonusa za pripreme, piše SportKlub.

S tim da nastup na najvećoj pozornici može donijeti i dodatnu zaradu kroz nove sponzorske ugovore, marketing…

Jasno je, stoga, koliko je bitna utakmica protiv Rusije. Osim plasmana na svjetsku smotru, pobjeda donosi i financijsku stabilnost u bližoj budućnosti, tim više što je Hrvatski nogometni savez za srebro iz Rusije prije tri godine zaradio čak 28 milijuna dolara. Ne treba ni naglašavati koliko bi neodlazak u Katar bio težak financijski udarac HNS-u.

Neće sve biti izgubljeno ni ako se ne pobijedi Rusiju jer ostati druga prilika u dodatnim kvalifikacijama, ali naravno da bi bilo idealno sve osigurati odmah sada na punom Poljudu, bez daljnjeg stresa.

Inače, nagradni fond na sljedećem Mundijalu iznosit će oko 700 milijuna dolara, što je 22 posto više nego u Rusiji prije tri godine.

Uz već spomenutih 12 milijuna dolara koliko će pripasti svakom sudioniku natjecanja, plasman u osminu finala donosi još dva milijuna dolara, u četvrtfinale još šest, polufinale je vrijedno 25 milijuna dolara, treće mjesto 30, finale 40, a naslov svjetskog prvaka vrtoglavih 50 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close