Romeo Jozak

Hrvatski trener nije više izbornik Kuvajta: Na snimci se vidi i vjerojatan razlog

No, razlog otkaza ne leži u očekivanom porazu od velikog favorita, već u Jozakovu istupu nakon utakmice kada je prozvao nogometni savez da nije osigurao adekvatne uvjete za treniranje.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Romeo Jozak smijenjen je s mjesta izbornika kuvajtske nogometne reprezentacije nakon domaćeg poraza od 0:3 od Australije u drugom kolu azijskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Jozak je na dužnost kuvajtskog izbornika postavljen prije godinu dana, tri mjeseca nakon što je dobio otkaz u varšavskoj Legiji.

''Nogometni savez odlučio je poslušati savjet tehničkog odbora da se raskine suradnja s tehničkim stožerom reprezentacije'', stoji u priopćenju Kuvajtskog nogometnog saveza, prenosi Hina.

Poraz od Australije uslijedio je nekoliko dana nakon što je Kuvajt, 156. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, porazila Nepal 7:0 na početku kvalifikacija za SP 2022. i Azijski kup 2023.

''Čestitke mojim 'Plavim dečkima'! Snažan početak kvalifikacija i poruka svijetu da se Kuvajt vraća na međunarodnu nogometnu scenu'', napisao je 46-godišnji Jozak na Twitteru nakon domaće pobjede nad Nepalom.

Kuvajt je i dalje vodeći u skupini B s jednom pobjedom iz dvije utakmice, a sljedeći suparnik mu Jordan koji ga dočekuje u Amanu 10. listopada.

Osam prvih reprezentacija iz osam kvalifikacijskih skupina i četiri najbolje drugoplasirane prolaze u treći krug kvalifikacija.

No, razlog otkaza ne leži u očekivanom porazu od velikog favorita, već u Jozakovu istupu nakon utakmice kada je prozvao nogometni savez da nije osigurao adekvatne uvjete za treniranje, piše Gol.hr.

''Nemamo teren za treniranje. Imamo teren, ali to je livada. Znate li što je livada?'' govori Jozak na kratkoj snimci press-konferencija koja se pojavila na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close