Svrake bi Luku

Hrvatski kapetan Modrić na meti bogatog engleskog premierligaša

Englezi smatraju kako sad Newcastle ima novu šansu za dovesti Modrića, igrača koji im je, zbog gluposti, izmakao prije 12 godina. Svrake su 2008. imale priliku dovesti hrvatskog kapetana iz Dinama, ali je Luka na kraju prodan Tottenhamu.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2020. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Luka Modrić

Član engleskog Premiershipa Newcastle United upravo dobiva novog vlasnika, saudijskog princa Mohammeda bin Salmana čija se imovina procjenjuje na oko pet milijardi dolara.

Ostali su samo detalji do završetka ovog velikog posla, a princ će klub preuzeti od kontroverznog gazde Mikea Ashleyja i jako brzo krenuti u napad na vrh Premiershipa.

Englezi već sastavljaju razne sastave Svraka za budućnost, spominje se da će aktualni menadžer Steve Bruce (ili eventualno neki drugi, poznatiji trener na njegovu mjestu) dobiti preko 200 milijuna eura za nove nogometaše.

Talksport je tako zavrtio priču o Luki Modriću. Englezi smatraju kako sad Newcastle ima novu šansu za dovesti igrača koji im je, zbog gluposti, izmakao prije 12 godina.

Naime, 2008. je Newcastle imao priliku dovesti hrvatskog kapetana iz Dinama, bio jako blizu realizacije, međutim, Luka je na kraju prodan u londonski Tottenham.

Tadašnji menadžer kluba, legendarni Kevin Keegan, htio je dovesti Modrića, no sve je upropastio dopredsjednik Tony Jimenez, čovjek odgovoran za transfere u tom klubu.

Jimeneza je na tu poziciju postavio Mike Ashley, a prije toga radio je kao redar na Stamford Bridgeu, Chelseajevom stadionu, i to dovoljno govori o njegovim referencama, a Englezi navode kako je riječ o čovjeku koji svojevremeno nije čuo za Pera Mertesackera, slavnog njemačkog stopera.

"Sve sam dogovorio i riješio oko Modrićeva dolaska iz Dinama. Njegov agent je moj veliki fan i tako sam ga uspio nagovoriti da promijeni odluku i ne proda ga Tottenhamu. Modrić je već bio ušao u vlak za Newcastle i preostalo je samo da potpiše za nas. Ali tada se javio Tony Jimenez, biznismen i asistent gazde Ashleyja i rekao da je gledao Modrića i kako misli da nije dovoljno velik i jak da igra u Engleskoj", stoji u autobiografiji legendarnog Keegana.

Kopirati
Drag cursor here to close