Zlatko Dalić

Hrvatski izbornik nakon Cipra zadovoljan, ali žali zbog Kovačića

"Bili smo strpljivi, koncentrirani, disciplinirani i odgovorni cijelu utakmicu. Propustili smo nekoliko prilika, u takvim situacijama se uvuče nervoza, ali nije je bilo večeras. Tri nula, tri boda, dominacija…"
Sport / Nogomet | 09. 10. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila Cipar 3:0 u gostima i nastavila samouvjereno koračati ka još jednom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Dalić očigto stvara novu momčad nakon Eura, a uzme li se u obzir ono što je viđeno u petak na Cipru, i mjesec dana ranije u Spliti protiv Slovenije, pred Hrvatskom je sjajna budućnost.

"Dečkima čestitam, bili smo strpljivi, koncentrirani, disciplinirani i odgovorni cijelu utakmicu. Propustili smo nekoliko prilika, u takvim situacijama se uvuče nervoza, ali nije je bilo večeras. Tri nula, tri boda, dominacija… Jedini minus iz ove utakmice je žuti karton koji je eliminirao Matea Kovačića za Slovačku", rekao je Zlatko Dalić poslije utakmice.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

"Vidjet ćemo tko će ga zamijeniti, vidjet ćemo kakva će biti situacija u ova dva dana kad se vratimo u Osijek i malo se odmorimo. Treba prvo vidjeti u kakvom su stanju igrači poslije ove utakmice. Vjerujem da je sve u redu i da ćemo protiv Slovačke biti pravi, onakvi kakvi smo bili danas, samo da ćemo iskoristiti svoje prilike.

"Drago mi je što smo oborili rekord. Htjeli smo ostati čiste mreže. Igrali smo sigurno dobro iako su igrala četvorica igrača koji nikad nisu igrali zajedno. Oni su sigurno su budućnost naše reprezentacije idućih desetak ili 15 godina. Ovo je bila njihova šansa i drago mi je što su je ovako iskoristili. Ali nije uspjeh jedino što nismo primili, nego što nismo dozvolili ni neke prilike pred našim golom, a to je zasluga cijele momčadi."

"Ono što je najvažnije jest što je sve u našim rukama, neće biti lako, ali idemo po bodove. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu protiv Slovačke i mirno dočekati studeni. Bit će izgleda mrtva trka s Rusijama i da će trebati nešto više bodova nego što sam originalno najavio, ali nastavimo li ovako kao u rujnu i danas, bit će dobro", podvukao je.

Kopirati
Drag cursor here to close