Potvrdio HNS

Hrvatska u ožujku protiv Perua u Miamiju i Meksika u Dallasu

Hrvatska će na američkoj turneji odigrati prijateljske utakmice protiv Peura i Meksika
Sport / Nogomet | 27. 12. 2017. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Perua 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a četiri dana kasnije suprotstavit će se Meksiku na stadionu AT&T u Dallasu, objavio je Hrvatski nogometni savez.

''Dogovorili smo dvije iznimno jake utakmice, kao što je bila i želja izbornika Dalića. Ponosan sam što će Hrvatska igrati na dva fantastična stadiona te što će naša velika dijaspora u Americi moći opet gledati 'Vatrene', ovoga puta u najjačem mogućem sastavu. U svibnju smo imali gostovanje u Los Angelesu koje je po svemu bilo potpuni uspjeh, a ove dvije utakmice dokazuju kako je Hrvatski nogometni savez poželjan i atraktivan partner za ovakve velike nogometne spektakle'', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon postignutog dogovora oko odigravanja ove dvije utakmice.

Peru je 11. reprezentacija svijeta, neporažena u posljednjih osam susreta kvalifikacija, a do svog prvog Svjetskog prvenstva nakon 26 godina Peruanci su stigli kroz dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda. Susret na obnovljenom stadionu u Miamiju koji je ugostio najveće sportske spektakle poput Super Bowla ili ovoljetnog El Clasica između Reala i Barcelone bit će prvi susret u povijesti između reprezentacija Perua i Hrvatske.

Meksiko je, pak, već dobro poznat protivnik ''Vatrenima''. Uz prijateljsku pobjedu u Los Angelesu, Hrvatska je slavila i u dvije prijateljske utakmice tijekom devedesetih, dok je Meksiko dva puta bio bolji na svjetskim prvenstvima - 2002. i 2014. godine.

 Meksikanci su stepenicu iznad Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici i drže 16. poziciju, a plasmanom u Rusiju osigurali su Svjetsko prvenstvo sedmi puta zaredom - na prethodnih šest Meksikanci su svaki puta izborili drugi krug.

''Iznimno sam zadovoljan s ove dvije dogovorene utakmice. Peru i Meksiko vrlo su snažne momčadi, a njihov stil igre bit će nam jako dobra priprema za utakmice na Svjetskom prvenstvu, posebno za onu s Argentinom. Vjerujem da će nas doći bodriti velik broj hrvatskih navijača, a vrhunski stadioni, sjajna atmosfera i odlični protivnici sigurno će biti i odličan motiv mojim igračima da uz maksimalan pristup odrade ove dvije prijateljske utakmice jer znamo da se radi o vrlo važnim provjerama za Svjetsko prvenstvo'', istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close