Odluka protiv Furije!

Hrvatska remizirala s Italijom, Španjolci razbili Irce

Sport / Nogomet | 14. 06. 2012. u 15:13 V.P.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je izvukla remi (1:1) s Italijom u drugome kolu skupine C, iako većim dijelom utakmice nije bila onakva kakvu smo priželjkivali. Strijelac za izjednačenje bio je Mario Mandžukić u 72. minuti, što mu je treći gol na turniru, nakon što je u 39. minuti Andrea Pirlo iz slobodnog udarca doveo Italiju u vodstvo.

39. minuta - Pirlo iz slobodnog udarca dovodi Italiju u vodstvo!

72. minuta - Nakon ubacivanja Strinića s lijeve strane, Mario Mandžukić zakucava loptu za 1:1!

Utakmica je završila izjednačenim rezultatom, a takva je bila i igra. Italija je dominirala u prvom, a Hrvatska u drugom poluvremenu.

HRVATSKA - ITALIJA 1:1 (0:1)
STRIJELCI: 0-1 Pirlo (39), 1-1 Mandžukić (72)
SUDAC: Howard Webb (Engleska)
STADION: Gradski stadion u Poznanju
GLEDATELJA: 39.000

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić, Rakitić, Vukojević, Modrić, Perišić (Pranjić, 68), Mandžukić (Kranjčar 90+4), Jelavić (Eduardo, 83)

ITALIJA: Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta (Montolivo, 63), Giaccherini, Cassano (Giovinco, 83), Balotelli (Di Natale, 69).

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije bio zadovoljan suđenjem engleskog suca Howarda Webba na utakmici protiv Italije.

Svatko ima pravo na pogrešku, no suđenje je bilo loše, kazao je Bilić, te dodao: Nije nam dosuđen čisti kazneni udarac, a nisam siguran da je bio prekršaj nakon kojeg su Talijani zabili gol. Sve što je mogao sudac je presudio za našeg suparnika.

Premda se njegove riječi sasvim sigurno neće dopasti čelnicima Uefe, Bilić je bio vrlo jasan: Suđenje je vrlo važan segment moga posla i zbog toga je važno govoriti o tome.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli je rekao: Moja momčad je propustila više dobrih šansi za pobjedu, a mogli smo sve riješiti već u prvom poluvremenu. Međutim, ponestalo nam je energije. U nastavku smo bili pod pritiskom, obrana je pogriješila i primili smo predvidiv pogodak.Ovo je bila idealna prilika za pobjedu, ali još smo u igri za četvrtfinale. Živi smo i borit ćemo se do kraja.

U redovima talijanske reprezentacije nisu skrivali razočaranje nakon neodlučenog ishoda protiv Hrvatske (1:1) u Poznanju.

Nismo smjeli promašiti toliko prilika. Igrali smo dobro, no to nismo uspjeli realizirati do kraja, kazao je Andrea Pirlo.

Njegovo mišljenje dijeli i vratar Gianluigi Buffon: Prvo poluvrijeme smo odigrali sjajno, no promašili smo previše prilika. Šteta, bili smo bolji. Međutim, još uvijek smo u igri za prolaz ako u posljednjem kolu pobijedimo Irsku, kazao je Buffon, koji je posebno istaknuo još jednu mogućnost: Ako u zadnjem kolu Španjolska i Hrvatska odigraju 2:2, obje ekipe prolaze, a mi ispadamo. Ista situacija je bila uoči utakmice Danske i Švedske 2004. godine, svi su odmahivali glavama, a na kraju je bilo 2:2. Bojim se i pozivam odgovorne da budu pošteni.

Naime, u slučaju istog broja bodova Španjoske, Hrvatske i Italije gleda se gol-razlika između te tri momčadi. Kako su Talijani i sa Španjolcima i s Hrvatima odigrali 1:1, ako bi Španjolska i Hrvatska odigrale 2:2 ili više Talijani bi ispali.

Jedinica 'azzurra' i torinskog Juventusa smatra i kako je Hrvatska danas imala svega nekoliko prilika i kako remi nije pravo mjerilo snaga na terenu.

Branič Giorgio Chiellini, kojeg je lopta preletjela kod hrvatskog gola, preuzeo je krivnju za remi, te se ispričao zbog svoje pogreške.

Zakasnio sam na loptu. Nažalost, na ovom nivou natjecanja takve se pogreške kažnjavaju, kazao je branič Juventusa, dodavši: Znali smo da je Hrvatska dobra u igri s bokova, no previše smo ih puštali.

Ponosan sam na svoje suigrače. Bili smo bliže pobjedi, posebno u drugom poluvremenu. Igrali smo napadački, kazao je kapetan Darijo Srnate bacio pogled na ogled s aktualnim svjetskim i europskim prvacima Španjolcima.
I Španjolci su od krvi i mesa, bit će jako uzbudljivo,
kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Mandžukić se novim golom, već trećim na prvenstvu, pridružio na vrhu ljestvice strijelaca Nijemcu Gomezu i Rusu Džagojevu.

Nije bitno što sam zabio gol, uostalom to je moj posao, kazao je Mandžukić, te dodao: Prvo poluvrijeme smo odigrali slabo, no u nastavku utakmice smo promijenili sustav igre i bili smo sjajni. Bila je to napadačka Hrvatska i pokazali smo pravo lice. Samo mi je žao što na koncu nismo pobijedili, rekao je napadač bundesligaša Wolfsburga.

 

U drugoj utakmici dana, Španjolci su sa visokih 4:0 porazili Irce i time se probili na prvo mjesto ljestvice skupine C. Pogotke za Španjolsku su postigli Torres (2), Silva i Fabregas. 

Na vrhu ljestvice se nalazi Španjolska sa 4 boda, Hrvatska je druga sa 4 boda ali lošijom gol razlikom, Italija je treća s 2 boda, a Irska je posljednja bez bodova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close