Konačno pobjeda

Hrvatska nakon preokreta pobijedila Švicarsku u St. Gallenu

U prijateljskom susretu igranom pred 4.500 gledatelja na stadionu Kybunpark u St. Gallenu hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Švicarsku sa 2:1 prekinuvši niz od dva uzastopna poraza.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2020. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS | Twitter / Hrvatska je na gostovanju pobijedila Švicarsku sa 2:1

U prijateljskom susretu igranom pred 4.500 gledatelja na stadionu Kybunpark u St. Gallenu hrvatska nogometna reprezentacija loše je otvorila utakmicu te je bilo pitanje trentka kad će Švicarci postići prvi pogodak.

Domaći su poveli golom Marija Gavranovića u 31. minuti koji je lijepo zabio glavom na ubačaj Granita Xhake. Bio je to osmi gol Dinamova napadača u švicarskom dresu, a čak treći protiv Hrvatske. Dva je zabio u pobjedi 4-2 u Splitu 2012.

Ipak, svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala i Maria Pašalića (67).

Prvo je Brekalo (42) izjednačio na sjajnu povratnu loptu Bradarića, a Vatreni su preokrenuli rezultat u 67. minuti prvijencom Marija Pašalića u hrvatskom dresu.

Pašalić je i začeo akciju odigravši za Budimira koji je dao povratnu loptu, a Pašalić dotrčao iz drugog plana i poslao loptu u gol.

Nakon dva poraza u nizu od Portugala (1:4) i Francuske (2:4), Hrvatskoj je prijetilo da tek drugi put u povijesti izgubi tri utakmice u nizu.

To joj se dogodilo jedino uoči SP-a u Njemačkoj 2006. kada je izgubila prijateljske utakmice s Poljskom (0:1) i Španjolskom (1:2), a potom otvorila SP porazom od Brazila (0:1).

Kopirati
Drag cursor here to close