SP 2018

Hrvatska: Dalić objavio konačan popis

Dalić je na konferenciji za novinare u Opatiji objavio popis igrača s kojeg je otpao 24-godišnji stoper Club Bruggea Matej Mitrović.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2018. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak konačan popis od 23 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dalić je na konferenciji za novinare u Opatiji objavio popis igrača s kojeg je otpao 24-godišnji stoper Club Bruggea Matej Mitrović. Bivši igrač Rijeke zbog ozljede nije nastupao za belgijski klub od 19. travnja, pa je i to presudilo u Dalićevoj dvojbi između Mitrovića i mladog stopera Salzburga Duje Ćalete Cara.

''Puno sam razmišljao o ovome, a od prvog dana rekao sam kako će otpasti jedan stoper i ostao sam pri tome. Ovo je moj izbor i ja pri tome stojim'', kazao je Dalić, javlja Hina.

Prema pravilima FIFA-e 4. lipnja je bio zadnji dan kada se objavljuje konačan popis, a nakon toga moguća je zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije.

Hrvatska reprezentacija se nakon poraza od Brazila (0-2) u nedjelju u Liverpoolu priprema u Rijeci. Na Rujevici će imati četiri treninga u tri dana, a 7. lipnja putuju u Slavoniju gdje će 8. lipnja u Osijeku igrati protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije početka SP-a.

Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Prvi nastup na svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda, javlja Hina.

POPIS IGRAČA

VRATARI Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRAMBENI: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Kopirati
Drag cursor here to close