U studenome

Hrvatska će odigrati prijateljsku utakmicu s Gruzijom

Uz dvoboj protiv Gruzije, ''Vatreni'' ove godine već imaju dogovorenu i prijateljsku provjeru protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 19. studenoga pred svojim navijačima prijateljsku utakmicu protiv Gruzije, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Tri dana prije toga dvoboja izabranici Zlatka Dalića dočekuju Slovačku u posljednjem susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

S Gruzijom su hrvatski reprezentativci dosad odigrali dvije utakmice, obje natjecateljske, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. U Tbilisiju su poraženi 1:0 pogotkom Kobiašvilija u 90. minuti, dok su u Splitu slavili preokretom. Nakon vodećeg pogotka Kankave tri su boda osigurali Mandžukić i Kalinić u 76. i 78. minuti.

Na FIFA-inoj ljestvici najboljih reprezentacija Gruzija zauzima 91. mjesto.

Hrvatska će kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvoriti u ožujku, domaćim ogledom s Azerbajdžanom na Maksimiru te gostovanjem kod Mađarske.

Uz dvoboj protiv Gruzije, ''Vatreni'' ove godine već imaju dogovorenu i prijateljsku provjeru protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close