Novi Dalićevi 'Vatreni'

Hrvatska teško do bodova protiv Azerbajdžana

Azerbajdžan je poveo golom Ramila Sejdajeva (19), no prije odlaska na odmor Borna Barišić (44) je uspio izjednačiti da bi pobjednički pogodak postigao Andrej Kramarić (79).
Sport / Nogomet | 21. 03. 2019. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je prvog kola skupine G kvalifikacija za odlazak na EURO 2020. u Zagrebu svladala Azerbajdžan sa 2-1 (1-1).

Azerbajdžan je poveo golom Ramila Sejdajeva (19), no prije odlaska na odmor Borna Barišić (44) je uspio izjednačiti da bi pobjednički pogodak postigao Andrej Kramarić (79).

U dvoboj protiv Azerbajdžana Hrvatska je ušla kao apsolutni favorit, ali u prvih pola sata susreta to ničim nije opravdala. Svjetski doprvaci nisu uputili niti jedan udarac u okvir Azera, dok su gosti s Kavkaza imali dvije velike prilike od kojih su jednu i iskoristili za vodstvo.

Istureni napadač Azerbajdžana Šejdajev dva je puta pobjegao neuigranoj hrvatskoj obrani, prvi je put na lijevom krilu izmaknuo pozornosti Vide i ušao u kazneni prostor, no Kalinić je pravovremenim istrčavanjem ušao u udarac i spasio situaciju. No, u 19. minuti Šejdajev je prošao po desnoj strani, neodlučni Ćaleta-Car dopustio mu je da se previše približi našim vratima, a kada je azerbajdžanski napadač ušao u kazneni prostor uputio je iznenadni udarac koji je u čudnoj putanji preletjela Kalinića i od grede se odbila u mrežu.

Hrvatskoj je trebalo desetak minuta da se oporavi od šoka, a onda je uslijedio žestoki pritisak koji je urodio izjednačenjem u 44. minuti. Prvi udarac u okvir gola Hrvatska je uputila u 36. minuti kada je Kramarić bio najviši u skoku na prvoj vratnici nakon ubačaja iz kuta, ali Garajev je uspio s gol-linije raščistiti. Najljepšu akciju u prvom poluvremenu Hrvatska je odigrala u 41. minuti, odličan trokut odigrali su Perišić, Rakitić i Barišić, uslijedio je odličan centaršut na koji je natrčao Modrić, ali njegov jak udarac glavom je prohujao pored vratnice.

Da se na poluvrijeme ne ode s neugodnim minusom pobrinuo se Barišić. Hrvatska je u 44. minuti stigla do već osmog kornera kojega je izveo Modrić, Perišić je nadvisio svog čuvara na prvoj vratnici i prebaciti loptu u peterac gdje je Ćaleta-Car pucao na gol, njegov pokušaj Agajev je uspio odbiti, ali samo na nogu Barišića koji je s metra zakucao loptu u mrežu.

Drugo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Hrvatske. Prvi je zaprijetio Kramarić u 48. minuti, no njegov pokušaj Agajev je uspio uhvatiti. U 56. minuti Modrić je izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, lopta je padala u suprotne rašlje, no Agajev je krajnjim naporom uspio prebaciti loptu preko grede u korner.

Hrvatska je oštećena u 63. minuti kada je nakon još jednog kornera lopta stigla do Petkovića u petercu, našeg napadača je gostujući branič Rahimov povlačio za dres, ali bugarski sudac Kabakov se nije oglasio. Iako povlačen, Petković je uspio uputiti udarac koji je na putu ka golu pogodio Kramarića.

U 73. minuti udarac s distance okušao je i Brekalo, Agajev je pokazao nesigurnost, ali Vlašić nije uspio dovoljno brzo reagirati na odbijenu loptu.

Igra na jedan gol u nastavku ipak je donijela pobjednički gol. Lopta je stigla do Kramarića na lijevoj strani suparničkog kaznenog prostora, ovaj se lažnjakom oslobodio Mamedova i potom preciznim udarcem pogodio suprotni kut za olakšanje kako igrača na terenu tako i navijača na tribinama, prenosi Hina.

Veliku priliku za povećanje prednosti propustio je Perišić u 87. minuti, Modrić je sjajno podvalio loptu iz slobodnog udarca, no Perišić, koji je utrčao u prazan prostor, slabo je zahvatio loptu koju niti Kramarić nije uspio skrenuti u gol.

Jedina dva kornera Azerbajdžan je imao u posljednjih pet minuta susreta, no obje gužve pred vratima Hrvatske okončane su povoljnim ishodom po "vatrene".

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju gostovati u Budimpešti kod Mađarske.

Rezultati susreta kvalifikacija za EURO 2020:

Kopirati
Drag cursor here to close