Ostaju uspravni

Hrvati neće klečati na utakmici s Engleskom

Britanski medij prenosi da Hrvatska dosad nije klečala, iako je to učinila hrvatska U-21 vrsta na utakmici protiv vršnjaka iz Engleske.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2021. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Hrvati ne kleče prije utakmica...

Hrvatska nogometna reprezentacija neće kleknuti kao znak za potporu pokretu 'Black Live Matters' uoči utakmice Eura s Engleskom, piše Daily Mail.

Momčad Garetha Southgatea to će činiti na svakoj utakmici, iako su ih engleski navijači zbog toga izviždali na utakmicanma protiv Austrije i Rumunjske.

Prenose objašnjenje glasnogovornika HNS-a Tomislava Packa da to nije dio UEFA-inog protokola.

Britanski medij prenosi da Hrvatska dosad nije klečala, iako je to učinila hrvatska U-21 vrsta na utakmici protiv vršnjaka iz Engleske.

Klečanje u sportu je reakcija dijela sportskog svijeta na ubojstvo crnca Georgea Floyda, ali mnogi se pitaju kakve to veze ima sa sportom.

Reakcije ispod teksta britanskog medija na društvenim mrežama uglavnom hvale Hrvatsku.

Slično se zbilo u utorak kad su Irci prije početka prijateljske utakmice u Budimpešti kleknuli u znak borbe protiv rasizma, dok su Mađari ostali stajati.

Mađarski nogometaši umjesto klečanja pokazali su na znak 'Respect' (poštovanje) na dresovima, što je UEFA-in simbol borbe protiv rasizma.

Slučaj u Mađarskoj dogodio se nakon što su neki navijači Engleske izviždali vlastitu momčad dok su se spustili na koljena prije utakmica s Austrijom i Rumunjskom.

Reprezentativac Republike Irske Chiedozie Ogbene izjavio je da bi UEFA trebala pokrenuti akciju nakon što su igrači Republike Irske klečali, a Mađari to nisu slijedili .

Krilni igrač Rotherhama postao je prvi nogometaš rođen u Africi koji je zaigrao za Republiku Irsku.

Utakmica u Budimpešti završila je bez golova.

Kopirati
Drag cursor here to close