TV prava

HRT prenosi američku turneju hrvatske nogometne reprezentacije

Hrvatska radiotelevizija dogovorila je s vodstvom HNS-a kupnju TV prava prijenosa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na američkoj turneji.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2018. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije pripremne utakmice koje će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati na tlu Sjedinjenih Američkih Država, 23. ožujka u Miamiju protiv izabrane vrste Perua i 27. ožujka u Dallasu protiv Meksika, izravno će prenositi Hrvatska radiotelevizija (HRT) koja je s vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) dogovorila kupnju TV prava prijenosa, stoji u priopćenju HRT-a.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je za spomenute dvoboje objavio širi popis na kojem su svi najbolji hrvatski nogometaši.

Prva utakmica, na stadionu Hard Rock u Miamiju protiv Perua, bit će odigrana 23. ožujka u 20.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno 24. ožujka u 1.30 sati po hrvatskom vremenu. Peru je 11. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, a na Svjetsko prvenstvo u Rusiji plasirala se kroz dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda. Bit će to prvi dvoboj Hrvatske i Perua.

Utakmica protiv Meksika, koje će biti odigrana na AT&T stadionu u Dallasu, na rasporedu je 27. ožujka u 20.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno 28. ožujka u 3.30 sati po hrvatskom vremenu. Bit će to šesti dvoboj Hrvatske i Meksika. U dosadašnjih pet utakmica protiv trenutačno 17. reprezentacije svijeta 'vatreni' su triput pobjeđivali u prijateljskim dvobojima, a dvaput bili poraženi na svjetskim prvenstvima, 2002. u Japanu i 2014. u Brazilu.

"Utakmice protiv Meksika i Perua bit će izvrsna provjera hrvatskoj reprezentaciji uoči Rusije, a javnome medijskom servisu bit će sjajan uvod za praćenje Svjetskoga nogometnog prvenstva, s kojega će Hrvatska radiotelevizija u lipnju i srpnju prenositi sve utakmice. Osim na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) izravni prijenosi prijateljskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije protiv Perua i Meksika u Sjedinjenim Američkim Državama bit će dostupni i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi", stoji u priopćenju HRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close