Sportklub dobio prava

HRT neće više prenositi utakmice Vatrenih

Ovo uključuje Euro 2020. kao i kvalifikacije za taj turnir, zatim kvalifikacije za SP 2022. te vrlo atraktivni novi europski format natjecanja nazvan Liga nacija.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2018. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon finala SP-a između Hrvatske i Francuske, koji je na HRT-u gledalo 1,84 milijuna ljudi, utakmice vatrenih moći ćemo gledati na programima Sportkluba.

On od jeseni postaje ekskluzivni partner za prijenose svih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

Ovo uključuje Euro 2020. kao i kvalifikacije za taj turnir, zatim kvalifikacije za SP 2022. te vrlo atraktivni novi europski format natjecanja nazvan Liga nacija.

To novo natjecanje počinje već u rujnu kada Hrvatska gostuje u Španjolskoj. Mjesec dana kasnije Hrvate očekuje utakmica protiv Engleza kod kuće, da bi u studenom odigrali još dvije utakmice sa spomenutim reprezentacijama.

Podsjetimo, kad je objavljena informacija da se utakmice više neće prenositi na HRT-u, s Prisavlja su se oglasili priopćenjem.

"Tijekom 2017. godine Europska unija nogometnih udruga (eng. Union of European Football Associations – UEFA) objavila je natječaj za prodaju prava prijenosa utakmica Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine, kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo te novoutemeljene Lige nacija. Hrvatska radiotelevizija (HRT) sudjelovala je na natječaju s 20 % većim iznosom od iznosa ponuđenoga za prošlo Europsko nogometno prvenstvo, no UEFA je odabrala drugoga ponuđača, koji u vlasništvu ima mrežu kabelskih televizija te mu prodala prava prijenosa za sve države bivše Jugoslavije", objasnili su tada s HRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close