Nema odgode

Hollande: Za EURO angažirano dodatnih 3.000 zaštitara

Sport / Nogomet | 29. 03. 2016. u 16:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Francois Hollande još jednom je poručio da će Francuska učiniti sve kako bi ovogodišnje europsko nogometno prvenstvo proteklo mirno i bez incidenata, dodavši kako je angažirano dodatnih 3.000 zaštitara.

''Odgoda EP-a nikada nije bila opcija. Želimo pokazati da sport, poput kulture i našeg načina života neće podleći pritisku i prijetnjama'', poručio je francuski predsjednik gostujući na Institutu za sport i tjelesni odgoj (INSEP) u Parizu.

Hollande je naglasio kako su privatne tvrtke već angažirale dodatnih 3.000 zaštitara, a proračun namijenjen osiguranju EP-a je povećan za 15 posto.

Naglasio je kako se očekuje da će utakmice EURO-a na stadionima pratiti 2,5 milijuna ljudi, a još pet milijuna ljudi će posjetiti navijačke zone koje će biti postavljene u 10 gradova domaćina.

''Europsko prvenstvo će biti najbolji lijek i najbolji odgovor na sve oblike mržnje, straha, užasa i terorističke napade na Pariz i Bruxelles. Dobro ćemo brinuti o sigurnosti za vrijeme EP-a. To je naša dužnost i kod pitanja sigurnosti neće biti nikakvih kompromisa'', dodao je Hollande.

Ipak, priznao je kako postoji rizik od novih terorističkih napada. ''Stade de France'' u Parizu bio je jedan od ciljeva islamističkih militanata u studenom prošle godine kada je u koordiniranim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba, a više od 350 je ranjeno. Broj žrtava bi svakako bio veći da je jedan od napadač uspio ući na stadion.

''Važno je ne popustiti pritisku, bit ćemo maksimalno budni kako bi Europsko prvenstvo prošlo u najboljem redu'', zaključio je Hollande.

Europsko prvenstvo traje od 10. lipnja do 10. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close