Opet Luka?

Hoće li Real oteti Barceloni mladog Srbina kojeg su svi već vidjeli na Campu Nou?

Madridski AS piše kako Real traži kvalitetnog napadača koji će moći adekvatno zamijeniti Benzemu. Real je nedavno odustao od pokušaja dovođenja Cavanija (32) i Lewandowskog (31), koji ulaze u smiraj karijera...
Sport / Nogomet | 30. 01. 2019. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Jović jedan je od najtraženijih nogometaša ove sezone. Ovaj 21-godišnji napadač, rođen u Bijeljini, ali ima srbijansko državljanstvo, igra sjajno u dresu Eintrachta i prvi je strijelac Bundeslige s 13 golova iz 17 utakmica. U Europa ligi Jović je dodao još pet golova, što ga gura na drugo mjesto najboljih strijelaca grupne faze tog natjecanja.

Napadač Eintrachta spada među najtraženije igrače na tržištu i Bayern je odavno krenuo u lov na ovog mladića, ali odlične igre Luke Jovića u priču su uključile još neke velikane. Među njima su Real i Barcelona.

Barcelona se već neko vrijeme spominje u kontekstu transfera Luke Jovića. Na Camp Nou traže legitimnog nasljednika Luisu Suarezu, a Ernesto Valverde nikad nije krio da je obožavatelj mladog Srbina.

"Srpski napadač velika je želja kluba s Camp Noua, a u Barceloni vjeruju da bi se Jović mogao savršeno uklopiti u Barcin stil igre s obzirom na svestranost u njegovom načinu igre. Jović je odličan u napadu, ali je i špica koja odlično kombinira sa suigračima i koja fantastično koristi prostor na polovici suparnika'', pišu katalonski mediji.

Prema njihovim tvrdnjama, Jovićev dolazak na Camp Nou bio je gotova stvar, a onda se u igru uključio Real.

Madridski AS u utorak piše kako Real traži kvalitetnog napadača koji će moći adekvatno zamijeniti Benzemu. Real je nedavno odustao od pokušaja dovođenja Cavanija (32) i Lewandowskog (31), koji ulaze u smiraj karijera, a uz to PSG i Bayern traže ogroman novac za svoje igrače. Harry Kane se jako dugo povezuje s Kraljevskim klubom, no menadžeri sa Santiago Bernabeua polako su se ohladili od Engleza. Za njega kažu kako je igrač koji ne trči dovoljno, a u Madridu su od Kanea odustali i zbog nepopustljivog pregovaračkog stava Daniela Levyja, predsjednika Tottenhama.

Real u napadu ima i 18-godišnjeg Rodryga, no teško je očekivati da će mladi Brazilac dobiti pravu šansu do kraja sezone.

Luku Jovića je s 18 godina, u siječnju 2016., iz Zvezde doveo Apollon Limassol za svega dva milijuna eura. Međutim, već 1. veljače iste godine on je postao igrač Benfice za 6,6 milijuna eura, čime je realizirana ova pomalo čudna transfer priča iz Beograda do Lisabona. Ipak, u Portugalu nije dobivao priliku, pa je nakon samo dva meča u prvoj momčadi preseljen u drugu momčad, a potom u srpnju 2017. završio na posudbi u Eintrachtu za 200 tisuća eura. Danas u Njemačkoj svi pričaju o sjajnom menadžerskom osjećaju dvojca Fredi Bobić - Niko Kovač, koji su za male novce sastavili ubojiti napadački trojac Haller - Rebić - Jović.

Sigurno da će zainteresirani klubovi morati pregovarati s Eintrachtom, ali i Benficom, pa će pregovori biti komplicirani. A nakon njih bi Jović na kraju mogao završiti u nekom od najboljih svjetskih nogometnih klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close