Smjene trenera

Hoće li Niko Kovač naslijediti svoga kuma Antu Čovića u Herthi?

Čoviću se stolica trese od nedavnog poraza od Leipziga na domaćem terenu (2:4), a izgubi li dvije predstojeće utakmice od Borussije Dortmund i Augsburga, mali su mu izgledi da se zadrži na klupi berlinskog kluba.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Ante Čović i Niko Kovač

U Bundesligi je sve 'mirovalo' prvih deset kola, treneri su bili pošteđeni otkaza, a onda su unutar tjedan dana čak trojica morali napustiti svoje radno mjesto.

Prvo je Bayern otputio Niku Kovača, potom je letio Achim Beierlorzer iz Kölna, te na koncu Sandro Schwarz iz Mainza.

I dok je Kovača odmah naslijedio njegov dotadašnji pomoćnik Hansi Flick (Rummenigge je to definirao kao ''do daljnjega''), klubovi kao što su Mainz i Köln moraju čim prije pronaći trenerska imena koja bi trebala pokušati okrenuti kolo sreće. Vjerojatno će se to dogoditi za vrijeme reprezentativne stanke.

U Mainz bi mogao doći ''Klopp za siromašne, odnosno dugogodišnji Kloppov pomoćnik Željko Buvač, piše Bild. Buvač je bez posla od travnja prošle godine, a živi u Mainzu.

Što se tiče Kölna, kandidat je raniji trener berlinske Herthe, Pál Dárdai (43), ali o Mađaru razmišljaju i u Mainzu. Alternativa im je Markus Weinzierl (44), koji je zadnji angažman imao u Stuttgartu, odakle je otpušten u travnju ove godine.

Foto: Bild / Niko Kovač i Željko Buvač trenutačno su treneri bez angažmana

Ipak, najinteresantnije su glasine koje kažu kako bi Niko Kovač mogao zamijeniti Antu Čovića u berlinskoj Herthi!?

Čoviću se stolica trese od nedavnog poraza od Leipziga na domaćem terenu (2:4), a izgubi li dvije predstojeće utakmice od Borussije Dortmund i Augsburga, mali su mu izgledi da se zadrži na klupi berlinskog kluba.

Niko Kovač je rođen u Berlinu, igrao je za Herthu, a navijači su već počeli 'tjerati' Čovića i dozivati Kovača.

U anketi koja je provedena među navijačima, samo se 18 posto od 6.000 anketiranih izjasnilo za mogućnost da trener Čović ipak napravi zaokret i povede Herthu bliže vrhu tabele.

Ante Čović i Niko Kovač su veliki prijatelji, a Kovač je kršteni kum Čovićeva sina Mauricea, koji je član igračkog kadra Herthe.

Ipak, teško je povjerovati da bi Niko Kovač u ovome trenutku preuzeo Herthu, čak i da mu Ante Čović nije kum i prijatelj.

Kopirati
Drag cursor here to close