Dvostruki aršini

Hoće li napad na trenera Širokog i utrčavanje navijača na Koševu ''proći ispod radara''?

Na dvostruke aršine kada su u pitanju Sarajevo i Hercegovina smo naviknuli, što od medija što od NS BiH, a sada ćemo vidjeti hoće li se ta ''tradicija'' nastaviti.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2019. u 12:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo i Široki Brijeg odigrali su 0:0 u velikom derbiju 26. kola Premijer lige BiH na Koševu, a junak gostiju bio je vratar Luka Bilobrk koji je u 95. minuti obranio (nepostojeći) jedanaesterac.

Ipak, utakmicu su obilježile nemile scene koje su u sarajevskim medijima prošle ispod radara, a isti su se pak bazirali na navodna događanja u Gabeli na utakmici GOŠK-a i Slobode gdje je prema riječima igrača Husejinovića predsjednik ''Lavova'' Ilić prijetio pištoljem.

U posljednjim minutama utakmice sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić je došao do klupe Širokobriježana verbalno napao trenera Gocu Sedloskog dok je isto učinio igrač Mersudin Ahmetović nakon završetka utakmice. Fizički nasrtaj, kao što se može vidjeti na snimci, spriječio je branič Širokog Dominik Kovačić.

Video: Ahmetović nasrće na Sedloskog kojeg s tribina zasipaju ''navijači''

Nakon što je izlazio s travnjaka Koševa, prema Sedloskom su doletjeli razni predmeti s tribina, no reakcija policije i redara je izostala. 

U 71. minuti navijač je utrčao na travnjak te je u posljednji trenutak spriječen da napadne gostujuće igrače.

Također, tijekom utakmice najvatreniji navijači ''Bordo'' momčadi ''Horde zla'' imale su nekoliko poruka podrške i odavanja počasti.

Jedna od njih bila je upućena nekadašnjem zapovjedniku Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću, kojem je u ponedjeljak čitanjem optužnice pred Sudom BiH počelo suđenje.

''Budem li trebao sutra, neka znaju da ću se opet boriti'', riječi su Dudakovića koje su završile na transparentu navijača Sarajeva.

Foto: Fena / Horde zla

Inače, Horde zla su na sjevernoj tribini Koševa podigle i transparent posvećen 27. godišnjici formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

''Srce heroja, inat tvrd. 15 april - Bosna ili smrt'' pisalo je.

Za ovakve i slične političke poruke Široki Brijeg i Zrinjski su redovno dobivali velike novčane kazne od NS BiH, a u srijedu ćemo vidjeti hoće li Disciplinsko povjerenstvo Saveza sankcionirati i Sarajevo ili će se ovakve stvari provući pod lokal-patriotizam, a napad na trenera gurnuti pod tepih.

Foto: Fena / Goce Sedloski na Koševu
Kopirati
Drag cursor here to close