Prvih 11

Hoće li Dalić mijenjati sastav?

Kome će Dalić dati prednost? Vrsaljku koji se imao vremena odmoriti ili Juranoviću čija je igra ispunila očekivanja?
Sport / Nogomet | 24. 06. 2021. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Dalić kazao je kako su našli pravu formulu, čime sugerira da neće biti većih izmjena u sastavu.

Iako je Dalić dosta šarao, povijest je pokazala da pobjedničku momčad nije sklon dirati. Budu li svi zdravi i spremni, i u osmini finala mogli bi igrati Modrić, Brozović i Kovačić u sredini terena, te Vlašić, Petković i Perišić u napadu.

Osim što neće biti Lovrena, izbornik u obrani ipak mora donijeti još neke odluke. Momčad bi mogla ovisiti i o pripremi za protivnika.

Očekivana zamjena za Lovrena je Duje Ćaleta-Car, koji je to igrao dok je bio ozlijeđen stoper Zenita. Druga opcija bi bio Gvardiol, a Barišić na lijevom beku.

Izbornik je kazao da je Vrsaljku treća utakmica u kratkom razdoblju bila previše i zato ga je ostavio među pričuvama te pohvalio Juranovića.

Kome će sada dati prednost? Vrsaljku koji se imao vremena odmoriti ili Juranoviću čija je igra ispunila očekivanja? Dovoljno je vremena do ponedjeljka kad se igra utakmica, no postava bi mogla biti: Livaković - Juranović (Vrsaljko), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Petković, Perišić.

Iako Dalić naglašava da bi želio imati standardni sastav i rotira ga silom prilika, to će se dogoditi još jednom. I četvrtu utakmicu na Euru bit će barem jedna preinaka u odnosu na ranije postave.

No, jasno je tko su glavni hrvatski igrači i da je većina ekipe za Kopenhagen evidentna. Daliću će susret sa Škotskom biti model na kojem će graditi porasle ambicije te ga nastojati i poboljšati.

Ti su dečki dobro odgovorili pod pritiskom, što im je dodatan argument da igraju opet, prenose Sportske novosti

Premda izbornik ističe da Hrvatska nikad nije imala tako puno kvalitetnih igrača, zbog čega neke poput Pašalića, Bradarića, Oršića, Brekala... drži cijeli susret izvan terena ili čak na tribini.

Kopirati
Drag cursor here to close