Prva i Druga ligi

HNS odredio tri opcije za nastavak sezone

Natjecanje u Prvoj ligi Hrvatske u najboljoj opciji smirivanje pandemije koronavirusa nastavilo bi se 16. svibnja
Sport / Nogomet | 07. 04. 2020. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNS odredio tri opcije za nastavak sezone u Prvoj i Drugoj ligi

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) usvojio je izmjene kalendara natjecanja u Prvoj i Drugoj ligi te Kupu Hrvatske, imajući u vidu aktuelnu epidemiju COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

”Prema preporuci UEFA-e rukovodstvo HNS-a razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspješan završetak natjecateljske godine. S obzirom na to da je daljnji tijek epidemije koronavirusa nepredvidiv, Izvršni odbor HNS-a usvojio je tri inačice izmjene kalendara natjecanja HT Prve lige, Druge HNL te Hrvatskog kupa. HNS je po ovoj temi bio u komunikaciji sa Središnjim državnim uredom za sport koji je upoznat i suglasan s ovdje navedenim odlukama. Ovisno o epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj te odlukama nadležnih tijela, Izvršni odbor će posebnom odlukom utvrditi koja će se inačica izmjene kalendara natjecanja primijeniti", istakli su iz HNS-a.

Prema opciji 1 IO HNS-a odredio je da se natjecanje u Prvoj ligi nastavi 16. svibnja, u Drugoj sedam dana kasnije. Shodno tome, natjecanje u oba ranga završilo bi 18. srpnja. Hoće li se natjecanje nastaviti po opciji 1 HNS će objaviti 20. travnja.

Na osnovu opcije 2 i Prva i Druga liga nastavile bi se 30. svibnja, a završile 25. srpnja. Rok za objavu ove odluke HNS odredio je 4. svibnja.

U opciji 3 Prva i Druga liga nastavile bi se 13. srpnja, a završile 2. kolovoza. Rok za objavu ove odluke je 18. svibnja.

"Izvršni odbor je sukladno preporuci UEFA-e produžio sve rokove vezane za odlučivanje o izdavanju licence te su stoga učinjene izmjene i dopune Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a", priopćeno je iz HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close