Đe su pare?

HNS: Komentari Joška Jeličića su promašeni, zločesti i jalovi

Jeličić je osuo paljbu po HNS-u u emisiji HRT-a nakon utakmice Grčka - Hrvatska
Sport / Nogomet | 13. 11. 2017. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez u ponedjeljak je opsežnim priopćenjem reagirao na tvrdnju stručnog komentatora HRT-a Joška Jeličića koji je nakon sinoćnje utakmice između Grčke i Hrvatske zapitao kako je HNS potrošio 38 milijuna kuna za proračunsku stavku koja se zove ''usluge telefona, pošte i prijevoza'' i 48 milijuna kuna za proračunsku stavku koja se zove ''intelektualne i osobne usluge''.

"Iako smatramo sasvim neprimjerenim u trenutku velikog uspjeha hrvatskog nogometa govoriti o računovodstvu, potaknuti promašenim, zločestim i jalnim komentarom HRT-ovog komentatora Joška Jeličića moramo istaknuti da se najveći dio tih troškova, koji se odnosi na stavku “telefon, pošta, prijevoz” tj. skoro 37 milijuna kuna odnosi se na prijevoz i smještaj svih reprezentacija i selekcija Saveza, a njih ima petnaestak. Takav prijevoz uključuje dolazak igrača/ica iz kluba na pripreme reprezentacije i povratak u klub, prijevoz u mjesto odigravanja utakmica (kada se radi o gostujućim utakmicama, to je najčešće zrakoplov), što kod putovanja A reprezentacije znači i unajmljivanje zrakoplova za charter letove.

Nije nam jasno kako netko tko je bio profesionalni nogometaš i reprezentativac uopće postavi pitanje troškova smještaja i prijevoza. Kako bi se moglo doći na utakmice (domaće i gostujuće), a da se prethodno ne putuje?", kaže se u priopćenju HNS -a i pojašnjava da stavka ''intelektualne i osobne usluge'' obuhvaća, primjerice, i nagrade igračima i stožeru A reprezentacije za plasmane na velika natjecanja. Tako je u 2016. godini gotovo 32 milijuna kuna isplaćeno upravo onima koji su osigurali Savezu plasman, onima najvažnijima za ostvarene rezultate, a to su igrači i stožer.

"U sadašnjoj generaciji reprezentativaca samo Ivan Rakitić nije prošao kampove i stručnu selekciju HNS-a, odnosno nije igrao u nekom hrvatskom klubu. Teško je povjerovati da bi igrači prepušteni sami sebi ("obiteljskom treniranju" kako tvrdi stručni komentator), igrajući u HNL koja "ništa ne valja", a skoro 50 posto klubova Prve HNL sudjeluje u europskim natjecanjima, i bez odgovarajuće logistike (HNS-ove i klupske ) postizali takve rezultate s reprezentacijom, igrali u najvećim svjetskim klubovima i ostvarivali velike transfere", stoji u priopćenju HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close