Martin ne zna za šalu

Hinteregger: Ako njega pogodiš iz kornera u glavu, gol je zajamčen!

Hinteregger je u porazu svoje momčadi 2:5 zabio tri gola – dva Bayernu, jedan u vlastitu mrežu. Nespretno je reagirao i dovršio svojevrsni hat-trick.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2020. u 22:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Martin Hinteregger, najefikasniji stoper Liga petice

Njemačka Bundesliga došla je u fokus cijelog nogometnog svijeta kao prvo veliko nogometno natjecanje koje se nastavilo nakon što je koronavirus paralizirao sport.

Momčadi i igrači njemačkog elitnog ranga često su u sjeni glamuroznijih natjecanja poput Premierlige i Primere. Kako Englezi i Španjolci još ne znaju jesu li došli ili pošli, Bundesliga uživa u svom specijalnom položaju.

Jedan od igrača koji su obilježili nastavak sezone tako je postao Martin Hinteregger, nogometaš kojeg većina 'gugla', želi li saznati u kojem klubu igra.

Ovaj austrijski stoper, prvotimac Eintracht Frakfurta, u prvoj utakmici nakon prekida istaknuo se nemogućom intervencijom i čišćenjem stopostotne šanse (protiv Borussije M'Gladbach), a zatim je u sljedećem kolu protiv Bayerna u potpunosti preuzeo show.

Hinteregger je u porazu svoje momčadi 2:5 zabio tri gola – dva Bayernu, jedan u vlastitu mrežu. Nespretno je reagirao i dovršio svojevrsni hat-trick.

Ipak, puno je impresivnije ono što je napravio u napadačkom dijelu.

Hintereggeru je protiv Bavaraca zabio svoj sedmi i osmi gol sezone, a svih osam zabio je nakon kornera što je novi bundesligaški rekord.

Iako igra stopera, najbolji je prvenstveni strijelac svoje momčadi, ujedno i najefikasniji stoper Liga petice i jedini koji svoju momčad predvodi po golovima.

Hintereggeru je 27 godina; počeo je u Red Bull Salzburgu, a igrao je još u Borussiji Mönchengladbach i Augsburgu.

Ovo mu je uvjerljivo najbolja golgeterska sezona karijere – dosad je najviše zabio tri gola u sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close