Trener ''plavaca''

Hiddink: Imao sam unosnu ponudu iz Kine

Sport / Nogomet | 06. 02. 2016. u 10:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Guss Hiddink, menadžer londonskog Chelsea otkrio je da je ne tako davno imao unosnu ponudu iz Kine, čiji nogometni klubovi troše sve veće svote novca na dovođenje igrača iz Europe, javlja Agencija Anadolija.

Jedan od najvećih transfera u zimskom prelaznom roku upravo je ostvario Chelsea koji je svog nogometaša Brazilca Ramiresa prodao kineskom Jiangsu Suningu za 32,5 milijuna eura.

Hiddink je u prosincu prošle godine zamijenio Josea Mourinha na klupi "plavaca", ali kaže da je imao i ponudu od jednog kineskog kluba.

"Imao sam mogućnost da odem u Kinu u ne tako davnoj prošlosti", rekao je Hiddink britanskim medijima.

Mnogi europski klubovi, posebno engleski, zabrinuti su zbog činjenice da Kinezi nude sve veće iznose novca nogometašima u najboljim godinama. Nije samo Ramires ove zime otišao u najmnogoljudniju zemlju svijeta. Isto su učinili napadač Jackson Martinez kojeg je Atletico Madrid prodao Guangzhou Evergrandeu za 40,2 milijuna eura, a samo nekoliko dana kasnije ostvaren je novi rekordan transfer u Kini. Naime, brazilski veznjak Alex Teixeira, kojeg je silno želio Liverpool, otišao je u Jiangsu Suning. Za njega je ukrajinski Shakhtar dobio 49,9 milijuna eura.

Međutim, Hiddink kaže da to ne može ugroziti popularnost i financijsku moć Premier lige, posebno nakon novog dogovora o TV pravima.

"Kada putujete širom svijeta, onda možete vidjeti koliko je Premier liga atraktivna i koliko mnogo ljudi privlači. Od najvećih gradova do najmanjih sela svuda u svijetu prikazuju se utakmice Premier lige. Klubovi u Engleskoj se ne mogu žaliti da neće imati prihode u budućnosti", smatra Hiddink.

Nizozemac od dolaska na klupu Chelsea 19. prosinca još uvijek nije poražen niti u jednom natjecanju, a vodio je tim u devet utakmica Premier lige i FA kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close