Real i Chelsea se dogovorili

Hazard seli u Madrid, Kovačić ostaje u Londonu

Tako bi utakmica protiv Leicestera mogla biti zadnja za Hazarda u Premier ligi, a na Stamford Bridgeu je zadnju odigrao protiv Eintrachta, ukoliko su točne informacije koji raspolaže Marca.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eden Hazard i Mateo Kovačić u četvrtak su s Chelseajem izborili finale Europske lige, a upravo bi ta utakmica mogla biti posljednja na kojoj skupa igraju.

Marca piše kako je Real Madrid osigurao dolazak belgijskog nogometaša na Santiago Bernabeu, dok bi Kovačić, koji je sada na posudbi, bio prodan Chelseaju.

Sankcije koje je FIFA uvela londonskom klubu neće spriječiti Kovačićev transfer, jer se one odnose na nove dolaske igrača do siječnja 2020. godine, a Kovačić je u Chelseaju registriran prošloga ljeta.

FC Chelsea za sada ne želi objaviti odlazak Hazarda, barem ne dok ne odigraju zadnje kolo Premier lige, kad će i službeno biti potvrđeno da su se za iduću sezonu plasirali u Ligu prvaka. Tako bi utakmica protiv Leicestera mogla biti zadnja za Hazarda u Premier ligi, a na Stamford Bridgeu je zadnju odigrao protiv Eintrachta, ukoliko su točne informacije koji raspolaže Marca.

Plasmanom u finale Europske lige, Eden Hazard se u velikom stilu oprašta od publike Chelseaja. Iduće sezone na njegovom bi mjestu trebao igrati Cristian Pulisic, kojeg su Plavci kupili u siječnju, ali su ga do isteka sezone ostavili u Borussiji.

Što se tiče visine odštete, Chelsea je za Hazarda tražio 140 milijuna eura, ali je vjerojatnije da će prihvatiti Realovu ponudu od 100 milijuna. To bi Hazarda učinilo najskupljim Realovim pojačanjem, što znači da bi Belgijanac bio ispred Garetha Balea i Cristiana Ronalda.

Ne navodi se koliko bi Real dobio za Kovačića, ali je je njegova tržišna vrijednost između 30 i 35 milijuna eura.

Foto: DPA / Ante Rebić i Mateo Kovačić
Kopirati
Drag cursor here to close