Kraljevski

Hat-trick Benzeme na Modrićevom povratku; Debitantov gol nakon šest minuta

Real Madrid gubio je od Celte Vigo 1:2 na poluvremenu, ali uspio je u nastavku okrenuti na 5:2 te tako zasjesti na čelo ljestvice.
Sport / Nogomet | 12. 09. 2021. u 22:58 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Celtu 5:2 u 4. kolu La Lige, ali nije puno nedostajalo da na obnovljenom stadionu Santiago Bernabeu dožive prvo neugodno iznenađenje ove sezone.

Naime vrlo dobri gosti iz Viga dvaput su vodili, ali kući se na kraju vraćaju praznih ruku.

Bila je ovo prva utakmica Kraljevskog kluba na legendarnom stadionu poslije više od godinu dana. Prošlu pandemijsku sezonu Santiago Bernabeu se obnavljao.

Lapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je preskočio rujanske utakmice reprezentacije, imao je čast biti od prve minute na terenu na otvorenju preuređenog zdanja u Madridu.

Gosti su poveli 0:1 već u 4. minuti preko Santija Mine, međutim izjednačio je Karim Benzema 20 minuta poslije. Bernabeu je ušutio ponovo u 31. minuti, a ovaj put navijače je zaledio Cervi golom za 1:2.

Tim se rezultatom otišlo na pauzu, a u drugom dijelu Modrić i društvo vratili su se s puno ozbilinijim namjerama. Benzema je u 47. minuti poravnao na 2:2, a Vinicius Junior u 54. je vratio svemir na svoje mjesto golom za 3:2.

Eduardo Camavinga u 66. minuti prvi put je ušao u igru kao igrač Real Madrida i već šest minuta kasnije zabio svoj prvijenac te najavio novu eru Kraljevskog kluba.

Gol je pripremio Luka Modrić koji je prošao kroz špalir gostujućih igrača začuđujućom lakoćom, ali je njegov šut obranio vratar Dituro. Odbijenu loptu Camavinga je pospremio u mrežu.

U 79. minuti Carlo Ancelotti izvadio je Luku Modrića uz veliki pljesak navijača Kraljevskog kluba.

U 87. Karim Benzema zabio je svoj treći gol na današnjoj utakmici s bijele točke za konačnih 5:2.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

Rezultati:

Subota:

Levante - Rayo Vallecano 1:1
Athletic Bilbao - Mallorca 2:0

Nedjelja:

Espanyol - Atletico Madrid 1:2
Osasuna - Valencia 1:4
Cadiz - Real Sociedad 0:2
Real Madrid - Celta Vigo 5:2

Kopirati
Drag cursor here to close