Braco i Oli

Hasan Salihamidžić govori o svom odnosu s kolegom Oliverom Kahnom

"Skupa smo u Bayernovu dresu osvojili Ligu prvaka, a nadam se da ćemo to učiniti i u odijelima", kazao je Hasan Salihamidžić, izražavajući nadu da će njih dvojica , kao novi Bayernovi menadžeri, opet donijeti naslov prvaka Europe na Allianz Arenu.
Sport / Nogomet | 10. 01. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji kapetan i dugogodišnji pouzdani vratar Bayerna Oliver Kahn s početkom je godine predstavljen kao novi član Izvršnog odbora njemačkog nogometnog velikana.

Proslavljeni čuvar mreže, koji je 14 godina nosio dres Bayerna, u budućnosti bi trebao preuzeti jednu od rukovodećih pozicija u klubu koje će ostati "upražnjene" odlaskom Karl-Heinza Rummenigea i Ulija Hoenessa.

Svega nekoliko sati nakon što je u Münchenu odgovarao na novinarska pitanja, nekadašnji kapetan njemačke reprezentacije pojavio se u Dubaiju, gdje prvotimci Bayerna obavljaju pripreme za nastavak sezone.

Samo pola sata prije negoli je Iran izveo napade na američku bazu u iračkoj provinciji Al-Anbar, Kahn je stigao u hotel "Al Aziziyah" u kojem su smješteni nogometaši i stručni stožer bavarskog kluba, piše Bild.

Kahnov nekadašnji suigrač Hasan Salihamidžić, koji već duže vrijeme uspješno obnaša dužnost sportskog direktora kluba, dočekao je svoga kolegu u Dubaiju.

Baš kao što su u prošlosti branili boje Bayerna na terenu, Braco i Kahn će sada imati priliku surađivati i u rukovodstvu najvećeg njemačkog kluba, s obzirom na to da je i Salihamidžić nedavno imenovan u Izvršni odbor Bayerna.

"Skupa smo u Bayernovu dresu osvojili Ligu prvaka, a nadam se da ćemo to učiniti i u odijelima", kazao je Salihamidžić, izražavajući nadu da će kao novi Bayernovi menadžeri njih dvojica opet donijeti naslov prvaka Europe na Allianz Arenu.

"Poznajemo se stvarno dobro i dobro smo povezani. Devet godina smo zajedno igrali nogomet i uživali u velikom uspjehu. Također primjećujem da se Olli promijenio. Kao igrač bio je ambiciozan, odlučan, uvijek je želio pobjedu", kaže Salihamidžić.

"Uvjeren sam da ćemo postići međusobnu harmoniju, dobro komunicirati i surađivati", dodao je.

Radi podsjećanja, Kahn i Salihamidžić su se naslovom prvaka Europe okitili 2001.  godine u Milanu, a Bayern je tada u finalu pobijedio španjolsku Valenciju, nakon izvođenja jedanaesteraca.

Španjolci su tada poveli golom Mendiete (3.), a izjednačio je Effenberg (51.). Rezultat 1:1 ostao je do kraja utakmice.

Nakon što se pristupilo izvođenju penala, Oliver Kahn obranio je tri udarca s bijele točke (Zahovič, Carboni i Pellegrino) i tako ponajviše pridonio osvajanju Lige prvaka.

Salihamidžić bio je drugi izvođač po redu za Beyern i bio je uspješan, nakon što Paulo Sérgio nije uspio realizirati prvi jedanaesterac za Bavarce.

Nakon Brace za Bayern su još pogađali Zickler, Effenberg, Lizarazu i Linke.

Video: Bayern v Valencia: 2001 UEFA Champions League final highlights
Kopirati
Drag cursor here to close