Ozbiljno?

Halilović: Velika je greška bio dolazak u HSV, ali još mogu dostignuti Modrića

Krasi ga veliko samopouzdanje, toliko da smatra kako može možda uskočiti i u kopačke najboljeg igrača svijeta u 2018. godini. ''Imam osjećaj da još uvijek mogu biti dobar kao Modrić'', poručuje bivši nogometaš Dinama i Barcelone.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2019. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrač kojega je prije pet godina 'pola svijeta' vidjelo kao novog Messija, danas sakuplja minute u nizozemskom ligašu Heerenveenu.

U pitanju je Alen Halilović, danas 23-godišnjak. Nikako mu nije uspijevalo skrasiti se u jednom klubu, a trenutačno je član Milana, koji ga je ove sezone poslao na novu posudbu. Nakon belgijskog Standarda sada je u nizozemskom Heerenveenu.

''Milan je bio razočaran potezima Standarda. Imao sam nekoliko razgovora, dali su mi obećanja, ali se onda dogodilo upravo suprotno'', rekao je Halilović za Voetbal International.

''U Standardu su lagali i pravili mi probleme, no srećom umiješao se Heerenveen koji je napravio sve da me dovede. Bio je to dobar potez za mene jer mi ova liga odgovara. Želim pokazati kako mogu biti jedan od najboljih igrača u Eredivisie i tamo gdje trebam biti, u europskom vrhu'', samouvjeren je Halilović.

Zasad je u novom klubu skupio tek 25 minuta u dvije utakmice u kojima je ušao s klupe. Bilo je u to nedavnom domaćem remiju s Utrechtom i porazu od Ajaxa 4:1 desetak dana prije toga.

Pričao je i o odlasku u HSV. Kaže kako je to bila velika greška.

"Nakon nekoliko utakmica za nogov je trenera došao Markus Gisdol. Već nakon tjedan dana mi je kazao kako se ne uklapam u njegov sistem. Bila je moja velika greška otići u HSV. U klubu i oko njega bilo je nevjerojatno nemirno. Čitava je situacija za mene bila pogubna. Ako me sad pitate zašto sam otišao u HSV, ne bih vam znao odgovoriti", kaže Alen Halilović.

Nakon dobrih igara u Las Palmasu prodan je u Milan, a sada pokušava opet uhvatiti formu na posudbama. Krasi ga veliko samopouzdanje, toliko da smatra kako može možda uskočiti i u kopačke najboljeg igrača svijeta u 2018. godini.

''Imam osjećaj da još uvijek mogu biti dobar kao Modrić'', poručuje bivši nogometaš Dinama.

U vrijeme kad je Barcelona prodala Halilovića u Hamburg, njegova je tržišna vrijednost bila deset milijuna eura. Sad jedva da vrijedi petinu od tog iznosa.

"Za mene se zanimalo nekoliko klubova iz Španjolske, gdje uživam dobar ugled. Mogao sam otići i u Italiju, Francusku i Rusiju. Tamo bi zarađivao pet puta više. Ali, ja nisam igrač koji dođe uzeti svoju plaću i onda uživa u životu", kaže Alen, naglašavajući tako ispravnost svoje odluke da dođe u Heereveen.

U ovome trenutku je od igrača Heereveena jedino van Bergen skuplji od Halilovića, a po vrijednosti među hrvatskim nogometašima Alen više nije ni među 50 najvrjednijih (51. je). Kako bi došao u sami vrh europskog nogometa, svoj rejting sa sadašnjeg 3336. mjesta po vrijednosti u svijetu morao bi povećati za najmanje sto puta.

Kopirati
Drag cursor here to close