Zbog ozljeđivanja vatrogasca i igrača

Hajduku najteža kazna u povijesti HNL-a

Hajduk je zbog divljanja navijača na derbiju s Dinamom dobio najteži kaznu u povijesti Hrvatske nogometne lige.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2018. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige lige Alan Klakočer donio je odluku da se Hajduk kažnjava igranjem četiri domaće prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja zbog nereda tijekom utakmice protiv Dinama igrane u subotu.

''Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62. do 68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen'', stoji u obrazloženju kazne, javlja Hina.

Foto: Pixsell / Vatrogasac je ostao bez dijela prsta

S mjesec dana zabrane obnašanja svoje dužnosti kažnjen je pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca. Carević je usto kažnjen i novčano sa 5.000 kuna.

Najteža kazna u povijesti HNL-a

U 26-godišnjoj povijesti HNL-a Hajduk je, do ove Klakočerove odluke, dosad najteže kažnjavan s dvama utakmicama bez gledatelja, i to u dva navrata. Prvi put se to dogodilo 2014. kada je tadašnji disciplinski sudac Krešimir Vlajčević zbog nereda na Jadranskom derbiju s Rijekom koji se igrao u Dugopolju odrezao Splićanima dvije utakmice bez gledatelja, piše Gol.hr.

Još oštriji bio je dvije i pol godine kasnije, u ožujku 2017., Saša Pavličić Bekić koji je uz dvije utakmice gledatelja izrekao i novčanu kaznu od 80.000 kuna. Također je bilo riječ o susretu Hajduk - Rijeka, tada odigranom na Poljudu i upamćenom po ulasku u teren maskiranog huligana pred kraj utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close