3:0

Hajdukova katastrofa u Gorici

U prvoj subotnjoj utakmici 31. kola Hrvatski Telekom Prve lige Gorica je na domaćem terenu uvjerljivo svladala Hajduk 3:0.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2019. u 19:47 Tportal.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj subotnjoj utakmici 31. kola Hrvatski Telekom Prve lige Gorica je na domaćem terenu  uvjerljivo svladala Hajduk 3:0.

Domaćinu su trebala tri boda protiv izravnog konkurenta kako bi se vratili u borbu za mjesto koje vodi u Uefino natjecanje i nogometaši Gorice svoj zadatak su obavili savršeno. Nadigrali su ''bile'' koji su si porazom zakomplicirali život za Europu.

Gorica je povela u 11. minuti. Jedan prizemni ubačaj malo je skrenuo Hajdukov branič, a lopta je došla do Miyje kojem nije bilo teško iz blizine gurnuti loptu u mrežu. Povećanje vodstva dogodila se u završnici prvog dijela, u 43. minuti Tudor je skrivio penal, a Zwolinski bio siguran izovđač za 2:0.

Odmah na početku drugog dijela opet se zatresla Hajdukova mreža. Miya se našao između dva obrambena igrača gostiju, podigao nogu i gurnuo ubačenu loptu u gol za velikih 3:0.

Gorica je skočila na peto mjesto sa 49 bodova, jedan manje od četvrtog Hajduka.

Stradala vrata u Hajdukovoj svlačionici

Igrači Hajduka teško su podnijeli poraz u Velikoj Gorici. Nekolicina prvotimaca Bijelih prolazila je pokraj novinara kao pokraj turskog groblja, a jedino je kapetan Splićana, mladi Domagoj Bradarić, tek na zamolbu trenera Siniše Oreščanina stao pred pripadnike sedme sile.

''Ispričavamo se navijačima na ovako slaboj predstavi, nismo bili pravi, jednostavno, bio je to loš dan koji treba što prije zaboraviti. Još uvijek sve ključeve Europe držimo u svojim nogama'', kazao je Bradarić.

Zanimljivo je istaknuti da su Splićani bijes zbog poraza iskalili na vratima svlačionice, što im nikako ne služi na čast i daleko je od renomea i tradicije Majstora s mora.

Kopirati
Drag cursor here to close