Na vrijeme ste obaviješteni

Hajduk-Steaua: Policija poziva građane da poštuju njihova upozorenja

Policija je upozorila na određene stvari koje nisu dopuštene i napomeunla kako će biti sankcionirani svi oni koji se ogriješe o zakon prije, za vrijeme i poslije utakmice.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu nogometne utakmice 3. pretkola Europske lige između Hajduka  i rumunjskog predstavnika Steaue koja će se igrati na Poljudu u četvrtak, 9. kolovoza, Policijska uprava splitsko-dalmatinska pozvala je u srijedu građane da poštuju upozorenja policijskih službenika radi izbjegavanja izgreda.

"Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda", navodi se u priopćenju Policijska uprave splitsko-dalmatinske.

Utakmica počinje u četvrtak u 20,45 sati, a policija je izvijestila kako će na dan utakmice od 17,45 sati vršiti blokadu prometa na šetnci oko Poljudskog stadiona.

Promet će također biti blokiran ulici VIII. Mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud i kod ugostiteljskog objekta Hemingway, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i Sedam Kaštela (osim vozila policije, odnosno vozila s propusnicom), kao i u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

Policija je upozorila kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju.

Zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, te maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta.

Također je zabranjeno unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, te pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Policija je upozorila i kako je zabranjen nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, te bacanje predmeta u natjecateljski prostor.

Osim toga zabranjen je boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close