Jadranski derbi

Hajduk srušio Rijeku prvi put nakon pet i pol godina

Posljednji put Hajduk je u Jadranskom derbiju slavio još u ožujku 2012. godine
Sport / Nogomet | 02. 12. 2017. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 18. kola Prve HNL Rijeka je u subotu na Rujevici poražena od Hajduka sa 1:2, a tragičar jadranskog derbija bio je vratar Rijeke Prskalo.

Hajduk je poveo već u 3. minuti i to nakon pogreške vratara Prskala. On je loše ispucao loptu, koju je prihvatio Toma Bašić i prekrasnim lobom sa 25 metara pogodio je za vodstvo gostiju.

Riječani su brzo došli do izjednačenja. U 11. minuti, nakon lijepe akcije Gorgona i Kvržića, za 1:1 pogodio je Filip Bradarić. Pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti, odlična prilika za Rijeku. Kvržić je ubacio oštru loptu u peterac Hajduka, ali je Gavranović malo zakasnio.

Hajduk ponovno vodi početkom drugog poluvremena, u 51. minuti, a opet je pogriješio vratar Rijeke. Ante Erceg primio je loptu na desnoj strani kaznenog prostora te je pucao iz vrlo teške situacije sa osam metara iskosa, a lopta je prošla kroz noge golmana Prskala, piše Hina.

Nakon toga uslijedile su dvije prigode za Rijeku. U 52. minuti udarac Gavranovića sa osam metara obranio je vratar Letica, a u 54. Pavičić sa 12 metara puca iznad gola.

Rijeka je mogla poravnati u 69. minuti iz dvojbenog penala, ali je udarac Gavranovića s bijele točke obranio golman Hajduka.

Posljednji put Hajduk je u Jadranskom derbiju slavio još u ožujku 2012. Od tada do danas u 20 odigranih utakmica 13 pobjeda Bijelih i sedam neodlučenih ishoda.

 

Vodeći Dinamo ima 41 bod, drugoplasirani Hajduk 32, kao i Osijek, koji je na trećem mjestu. Rijeka je četvrta sa 29 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close