Prva HNL

Hajduk slavio u Rijeci, Kalinić obranio penal u zadnjim sekundama!

Hajduk je drugi put u 16 dana pobijedio Rijeku na Rujevici u izravnoj borbi za 4. mjesto, posljednje koje vodi u Europu.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2021. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hajduka u derbiju su 23. kola Prve HNL kao gosti svladali Rijeku s 1:0 (0:0). Strijelac jedinog gola bio je Umut Nayir u 72. minuti.

Drugom pobjedom nad Rijekom u nizu, Hajduk se približio svojim jadranskim rivalima na svega tri boda, a ima i utakmicu manje. Ova se dva kluba bore za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu ove sezone.

Iako je postignut samo jedan pogodak, na Rujevici je odigrana vrlo dobra utakmica u kojoj su obje momčadi napadačkom igrom tražile pozitivan rezultat, piše Gol.hr.

Na kraju su umiješniji bili gosti iz Splita koji su do pogotka stigli nakon akcije debitanta Kačaniklića, povratnika Livaje i centarfora Umuta.

Hajdukovi novi igrači  u zimskom prijelaznom roku - Kalinić, Fossati, Kačaniklić i Livaja - pokazali su se velikim pojačanjima za Splićane, naročito Marko Livaja koji je kreirao nekoliko sjajnih prilika za Umuta.

U samoj završnici utakmice sudac Batinić ponudio je Rijeci priliku da izbjegne poraza dosudivši kazneni udarac za domaće. Nakon više od dvije minute pregleda situacije VAR je  dao za pravo Batiniću.

Loptu je uzeo kapetan Rijeke Franko Andrijašević, no njegov udarac sa 11 metara obranio je Kalinić.

Bila je ovo prva utakmica za Hajduk nakon 17-dnevne stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa u momčadi, a zanimljivo i u posljednjoj utakmici prije te stanke Splićani su pobijedili na Rujevici sa 1:0.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Rijeka ostala bez trenera: Rožman dao ostavku

Rijeka je u nizu od pet utakmica bez pobjede koji je počeo i završio porazima od velikog rivala Hajduka.

Loša forma kvarnerskog kluba kulminirala je bijesom navijača koji su nakon utakmice čekali igrače ispred stadiona.

Posljedica poraza je i ta da je Rijeka ostala bez trenera - Simon Rožman podnio je ostavku. Uprava Rijeka prihvatila je njegovu ostavku, a model raskida ugovora bit će sporazumno dogovoren, objavio je klub.

Kao prvi favorit za njegova nasljednika spominje se Goran Tomić, stručnjak koji se istaknuo radom u Lokomotivi, a nedavno mu je propao unosan angžaman u Kini.

Rijeka će morati brzo donijeti odluku o novom treneru - trećeg ožujka čeka ih kup-utakmica protiv Osijeka na Gradskom vrtu, a zatim gostovanje kod Dinama četiri dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close