''Bili'' predstavili treći dres

Hajduk se vratio u 1912. godinu

HNK Hajduk predstavio je novi gostujući i treći dres za sezonu 2019./2020. i 2020./2021., u kojem će Hajduk igrati Europsku ligu, 1. HNL i Hrvatski kup
Sport / Nogomet | 03. 07. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk je u srijedu predstavio nove dresove za naredne dvije sezone. Treći Hajdukov dres za sezonu 2019/2020 inspiriran je počecima djelovanja Kluba, točnije 1912. godinom dok je drugi, odnosno, gostujući dres inspiriran nešto bližom prošlosti.

Gornji dio trećeg dresa je boje lavande - prepoznatljivog simbola Mediterana, dok su hlačice i štucne bijele boje. Retro stil dresa najviše je vidljiv na bijelom polo ovratniku i bijelim vezenim rubovima rukava, dok se materijal sastoji od jedva primjetnih pruga. Vrata prve momčadi branio je tada legendarni Luka Kaliterna, debitirao je i Nikola Gazdić, prvi nogometaš koji je postigao više od 100 golova za Hajduk, pišu 24sata.hr.

Foto: HNK Hajduk / Treći Hajdukov dres

Drugi, gostujući, dres već je nekoliko puta repliciran u posljednjim sezonama Hajduka. Radi se o crveno-plavoj prugastoj kombinaciji na dresu te plavim hlačicama. Originalno, taj dres datira u 1971. godinu kada je takav dres s uskim prugama predstavljao rezervni dres kluba.

Ta je godina značajna za Hajduk budući da su na svoju 60. obljetnicu osnutka kluba nakon dugo vremena osvojili prvenstvo države te titulu proslavili na splitskoj Rivi sa 60.000 okupljenih navijača.

 

Kopirati
Drag cursor here to close