HNL

Hajduk poražen od davljenika Varaždina; Rijeka remizirala s Lokomotivom

Uspjeli su Splićani stići i do drugog gola, njegov autor bio je Mijo Caktaš u 74. minuti. Kapetan Hajduka je ljevicom odlično nanišanio donji desni kut gostujućeg vratara Ivana Nevistića i poentirao za 2:3.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2020. u 23:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NK Hajduk / Trener Igor Tudor našao se u čudu nakon poraza od Varaždina

Nogometaši Hajduka napravili su veliki korak unatrag u borbi za drugo mjesto. U 29. kolu Prve HNL poraženi su od pretposljednje momčadi prvenstva Varaždina rezultatom 3:2.

Iako su 'Bijeli' od starta zagospodarili terenom, širili su ga s jedne na drugu stranu, ali Toplakova momčad je branila dubinu te domaćini nisu mogli doći do izglednije prilike.

I dok su tako ispipavali puls gostiju i pokušavali naći rupe u njihovoj obrani, s druge strane dolazi neočekivani šok.

Mujakić je krivo predao loptu, a Varaždinci brzo odigravaju kontru, lopta dolazi do Obregona koji daje Domagoju Drožđeku, a ovaj poentira za neočekivano vodstvo 0:1.

Nisu se igrači novopečenog prvoligaša tu zadržali, štoviše, već pet minuta kasnije dolazi do povećanja vodstva.

Teklić je s desne strane proigrao Petra Mamića koji prima loptu na udaljenosti nešto većoj od dvadeset metara i lijevom nogom prizemnim udarcem zabija za povećanje vodstva.

Pred kraj poluvremena na scenu ponovno stupa Drožđek koji je odlično ispratio akciju Obregona i gostujućeg Posaveca te povisio vodstvo Varaždina na 3:0.

Nadu 'Bilima' donosi mladi stoper Mario Vušković koji zabija za 1:3 u četvrtoj minuti nastavka, a domaćini su sve dali u napad kako bi došli barem do boda.

Uspjeli su stići i do drugog gola, njegov autor je Mijo Caktaš u 74. minuti. Bio je to vjerojatno najljepši gol danas, a kapetan Hajduka je ljevicom odlično nanišanio donji desni kut gostujućeg vratara Ivana Nevistića i poentirao za 2:3.

Za više od toga splitski Bili više nisu imali snage ni umijeća.

Tako je momčad Samira Toplaka upisala veliku pobjedu i tako pobjegla posljednjeplasiranom Interu na četiri boda prednosti.

Zaprešićani su istovremeno poraženi u Puli od Istre rezultatom 2:0 (Bosančić 6', Gržan 34'-11m).

Rijeka je samo djelimično iskoristila posrtaj Hajduka.

Na Rujevici su pravi derbi u borbi za drugo mjesto odigrali nogometaši Rijeke i Lokomotive.

Utakmica puna uzbuđenja uz rezultatske preokrete u konačnici je završila remijem 2:2, čime su momci Simona Rožmana preskočili Hajduk i preuzeli drugo mjesto ljestvice, ali samo s bodom prednosti nad Splićanima.

Kastrati i Karačić bili su strijelci za Lokomotivu, dok su za Rijeku pogađali Yateke i Andrijašević.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close