Povratnici

Hajduk i Dinamo u lovu na nekadašnje igrače, Livaja i Čop su već tu

Vijest koja je ovih dana odjeknula u hrvatskoj nogometnoj javnosti je ostanak Marka Livaje u Hajduku. S druge strane, u Dinamo se vraća Duje Čop, a moguće i Filip Benković.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskoj nogometnoj ligi naglo su porasli apetiti nekih klubova kad su u pitanju domaći igrači kojima u ovome trenutku ne cvjetaju ruže u inozemstvu. Tu se prije svega misli na Dinamo i Hajduk, ali i Osijek i Rijeka imaju neke planove 'iz prikrajka'.

Vijest koja je ovih dana odjeknula u hrvatskoj nogometnoj javnosti je ostanak Marka Livaje u Hajduku.

Livaju će novi ugovor vezati za najdraži klub sljedeće tri sezone.

Rezultat je to velike akcije navijača koji su pod sloganom ''Livaja, ostani'' pokrenuli inicijativu koja je zahvatila navijače u svim dijelovima Hrvatske, ali i inozemstva.

Euforija oko napadača Bilih je tolika da je Društvo prijatelja Hajduka Zagreb na svom je Facebooku pokrenulo inicijativu za povratak Ivana Perišića u Hajduk!

Osim toga, maštu im je zagolicala i vijest kako su, navodno, Lovre Kalinić (kapetan Hajduka) i Šime Vrsaljko na pripremama reprezentacije imali 'ozbiljan sastanak'.

Vrlo je vjerojatno da će Perišić nakon Eura promijeniti sredinu, ali talijanski mediji pišu kako Bayern ima namjeru vratiti ovog igrača u svoje redove, nakon prošlosezonske posudbe u kojoj je imao sjajan ulinak i zadovoljio struku Bavaraca.

Šime Vrsaljko također ne vidi budućnost u Atleticu gdje je nakon izbivanja zbog niza ozljeda protekle sezone igrao samo sporadično.

S druge strane, Dinamo je potpisao Duju Čopa, a razgovaraju i s Filipom Benkovićem o njegovoj posudbi iz Leicestera.

Čop bi se trebao pojaviti u novoj/staroj sredini prvi dan priprema, u petak 11. lipnja. To znači da će netko iz postojećeg napadačkog kadra - Petković, Gavranović, Andrić, Kulenović - napustiti klub.

U Zagreb se vraća po isteku ugovora s belgijskim Standard Liegeom, a u plavom dresu dosad je odigrao 110 utakmica, zabio 60 golova te u sezoni 2013./2014. bio najbolji strijelac prvenstva.

Što se tiče Filipa Benkovića (23), nekad velike nade hrvatskog nogometa, on je odlaskom u Leicester polako nestajao s mape.

U ljeto 2018. godine u jednom od najvećih Dinamovih transfera (15 milijuna eura uz bonuse) potpisao je za Leicester, ali je od tada karijeru proveo na posudbama, a mučile su ga i ozljede, definitivno nije imao sreće.

Bio je Big Ben na posudbama u Celticu, Bristol Cityiju, Cardiffu, a posljednju sezonu proveo je u belgijskom Leuvenu gdje je od siječnja ove godine odigrao samo 70 minuta.

Do prelaska na Otok, Benković je za Dinamo odigrao 77 utakmica i postigao 6 pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close