Bundesliga

Guerrero suspendiran osam utakmica

Sport / Nogomet | 05. 03. 2012. u 21:24 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peruanski napadač Paolo Guerrero suspendiran je na osam utakmica neigranja u njemačkoj nogometnoj Bundesligi zbog brutalnog faula nad Svenom Ulreichom u subotu.

Centarfor Hamburga žestoko je uklizao vrataru Stuttgarta. Guerrero je startao na rivala kod korner zastavice, i dok je Ulreich gradio loptu, Peruanac ga je đonom kopačke udario u gornji dio noge, bez namjere da osvoji loptu.

Guerreru je odmah pokazan crveni karton, a u ponedjeljak je Sportski sud Njemačke nogometne federacije potvrdio predviđenu kaznu od osam utakmica suspenzije.

"Razočaran sam ovakvom odlukom. Ne odobravam Guerrerov start, ali ako to moram usporediti s drugim prekršajima onda ovo nije jedan od gorih", rekao je Frank Arnesen sportski direktor HSV-a.

Guerreru je ovo drugi veliki incident u svega dvije godine. U 2010. je nakon utakmice, pri izlasku s terena, bocom vode pogodio navijača u glavu. Klub ga je tada trenutno kaznio.

Peruanac bi se trebao vratiti u momčad HSV-a dva kola prije kraja prvenstva, ali postoji i mogućnost da mu kazna bude smanjena, s obzirom da se uprava hamburškog kluba već žalila na donesenu odluku DFB-a.

Hamburger SV je tek 13. na tablici sa svega šest pobjeda i 27 osvojenih bodova nakon 24. kola Bundeslige.

Kopirati
Drag cursor here to close