Samo reci, ne pitam za cijenu

Guardioli ček na četvrt milijarde eura za tri pojačanja

Naime, ako je vjerovati engleskim medijima Pep Guardiola je za ljetni Mercato dobio 250.000.000 eura. Na tri pozicije stoji crvena oznaka 'potreban remont', a to su napadač, lijevi bek i zadnji vezni.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2021. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Pep Guardiola priprema još jedan ljetni remont Građana

Već je postalo poslovično da su pojačanja Manchester Cityja skupa k'o svetog Petra kajgana.

U zadnjem 'šopingu' je Pep Guardiola primjerice iskrcao 172.000.000 eura za svježu krv, Ferrana Torresa, Rubena Diasa, Nathana Akea, odnosno novu turu talentiranih klinaca.

Šeik koji sve to financira zimi je tradicionalno u stanju hibernacije, ali za ljeto je svojim knjigovođama dao nalog da četvrt milijarde eura ostave sa strane.

Naime, ako je vjerovati engleskim medijima Pep Guardiola je za ljetni Mercato dobio 250.000.000 eura. Na tri pozicije stoji crvena oznaka 'potreban remont', a to su napadač, lijevi bek i zadnji vezni.

Novi klasni napadač je potreban budući da građani još nisu odlučili što će sa Sergijom Aguerom, a njegov zamišljeni nasljednik Gabriel Jesus ipak je u neku ruku zapeo u razvoju.

Guardiola je navodno u svoju bilježnicu s mogućim pojačanjima unio tri imena na toj poziciji i to boldirano, a riječ je o Romeluu Lukakuu, Erlingu Haalandu i Darwinu Nunezu.

Veliko je pitanje želi li se Lukaku uopće vratiti na Otok, a što se tiče Haalanda, njegov menadžer smatra kako je za mladog Norvežanina najbolja sljedeća destinacija španjolska Primera. Ipak, kad 'šuške' zašuškaju, nogometni menadžeri bez puno problema mijenjaju kurs plovidbe.

Plan C je urugvajsko čudo Darwin Nunez, koji polako gradi svoju karijeru u Benfici. Almeria ga je lani prodala za 25.000.000 eura, a on je u manje od sezonu došao na radar ponajboljih europskih klubova.

Nunez bi bio i najjeftiniji u ovom društvu, ali je izvjesno kako će Guardiola okrenuti njegov broj isključivo ako mu se gore navedena dvojica zahvale prije toga.

Drugi problem je konačno pronaći čovjeka koji će zamijeniti neuništivog Fernandinha. On je odlučio otići iz kluba po isteku ugovora na ljeto, a Guardiola će mu morati pronaći još jednog zamjenika, jer će njegovim odlaskom ostati jedino na čovjeku kojeg je najprije doveo kao njegovog zamjenika – Rodriju.

Do konca tekuće sezone nastavit će eksperimentirati s Ilkayom Gundoganom, ali na ljeto je odlučio pronaći „pravog zadnjeg veznog“, piše Germanijak.hr.

Uz ova dva problema, Guardiola će pokušati riješiti pitanje lijevog beka. Već je pokušao s Benjaminom Mendyjem, međutim ovaj je češće po bolnicama, nego po travnjacima i City ga pokušava zamijeniti s igračima kojima to nije prirodna pozicija poput Akea i Zinčenka.

Na toj poziciji pregovara se s Davidom Alabom, međutim austrijski univerzalac ima nekoliko klubova koji su mu trenutačno zanimljiviji od Cityja, posebice Real Madrid.

Englezi zasad ne pišu o konkretnim imenima koja bi mogla doći, navodno City želi pričekati još neko vrijeme, odraditi sve potrebne analize pa tek onda izaći s imenima u javnost.

No, budžet od 250.000.000 eura trebao bi biti dovoljan koga god odabere.

Kopirati
Drag cursor here to close