Ako ga klub ne otpusti

Guardiola: Ostajem u Manchester Cityju šta god da se dogodi

Zašto bih odlazio kada sam prije mjesec dana rekao da volim ovaj klub i da volim biti ovdje, upitao Guardiola
Sport / Nogomet | 20. 02. 2020. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja nakon sinoćnje pobjede u susretu Premier lige protiv West Hama, rezultatom 2:0, izjavio je da ostaje u klubu, bez obzira što će se dogoditi u budućnosti u vezi s dvogodišnjom zabranom nastupa na europskoj sceni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, Europska nogometna federacija (UEFA) nedavno je izrekla Cityju dvogodišnju zabranu igranja u Europi zbog kršenja Financijskog fair-playa (FFP). Ukoliko se nešto ne promijeni nakon žalbe Europskom sudu za sport “građani“ će, bez obzira što su već sada gotovo osigurali plasman u Ligu prvaka, naredne sezone propustiti nastup u tom natjecanju.

“Bez obzira što će se dogoditi bit ću ovdje sljedeće sezone. Dakle, ako me klub ne otpusti, što se uvijek može dogoditi, ostajem ovdje 100 posto. Prvo zato što želim ostati duže od važećeg ugovora. To je nešto posebno. Želim ostati, želim da pomognem klubu, ako je moguće, da održi ovaj nivo što je moguće duže. Zašto bih odlazio kada sam prije mjesec dana rekao da volim ovaj klub i da volim biti ovdje“, kazao je Guardiola za britanske medije i dodao:

“Ono što se dogodilo, dogodilo se, ali nije još gotovo. Klub će se žaliti. Malo smo razgovarali o situaciji i uvjeren sam da će klub obraniti svoju poziciju. Kada neko misli da je u pravu onda mora boriti do kraja. To nije završena priča. Klub vjeruje da je odluka nepoštena, žalit ćemo se, pa ćemo vidjeti što će biti.“

City se nakon sinoćnjeg trijumfa učvrstio na drugom mjestu Premier lige sa 54 boda, četiri više od trećeplasiranog Leicestera. Iako je do kraja natjecanja ostalo još 12 kola već sada je jasno da je lider Liverpool sa 76 bodova nedostižan za aktualne prvake Engleske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close