Pep produžio

Guardiola nakon produženja vjernosti Cityju priprema plan za Messija

"Pepov novi ugovor prirodan je korak u putovanju koje naš klub provodi s njim posljednjih godina. To je plod razumijevanja i poštovanja", kazao je predsjednik Manchester Citya Khaldoon Mubarak.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2020. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Messi i Guardiola mogli bi se opet naći u istome timu

Trener engleskog premijerligaša Manchester Cityja Španjolac Pep Guardiola vodit će taj klub do lipnja 2023. godine, objavio je City na svojim web-stranicama.

Guardiola je tako produžio ugovor za još dvije godine.

"Pepov novi ugovor prirodan je korak u putovanju koje naš klub provodi s njim posljednjih godina. To je plod razumijevanja i poštovanja", kazao je predsjednik Manchester Citya Khaldoon Mubarak.

Guardiola je došao u City 2016. godine i otad osvojio dva engleska prvenstva, tri Liga kupa i FA kup, a kao zadnji cilj ostaje mu Liga prvaka.

Guardiolu se puno povezivalo s povratkom u njegovu Barcelonu, no od toga neće biti ništa. Engleski mediji pisali su o odlasku nakon što je City kiksao u Ligi prvaka i izgubio naslov prvaka Engleske, no bogati vlasnici odlučili su se zadržati iskusnog Španjolca.


Nije tajna da je Guardiola bio na korak do dovođenja Messija u City, no čelnici Barcelone stopirali su taj transfer, ali sve bi se moglo riješiti već idućeg ljeta kada bi Messi mogao napustiti Kataloniju jer je vidno nezadovoljan vođenjem kluba, a i rezultati su loši.

Guardiolin plan je dovođenje Messija i onda bi krenuo po toliko željeni naslov u Ligi prvaka i Premierligi, a taj transfer promijenio bi svijet sporta. Guardiola bi mu dao sve ovlasti u Cityju i samo bi se slušalo Messija. Ipak to Messi najviše voli i sigurno bi prihvatio tu opciju.

"Postoji samo jedan igrač na svijetu koji ne mora raditi ono što kažem, to je Messi", rekao je Guardiola još 2015. kada je vodio Bayern.

Kopirati
Drag cursor here to close