Prva liga FBiH

Greška Buntića za pobjedu Sloge, Rođeni slavili u Jajcu

Na stadionu Mračaj u Jajcu, Velež je upisao prvu gostujuću pobjedu u sezoni, a Metalleghe prvi domaći poraz.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2017. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama u nedjelju kompletirano je i 13. kola Prve lige FBiH.

Uzbudljivo je bilo u Simin Hanu gdje je Sloga ugostila ove sezone sjajnu Čapljinu. Završilo je 2:1 za domaće koji su tako ponovo došli na drugu poziciju s bodom zaostatka za Zvijezdom iz Gradačca.

Domaći su prvi poveli i to preko Ibrahimovića koji je bio siguran s 11. metara u 23. minuti. Prethodno je vratar Čapljine Buntić srušio Pirića. Gosti se nisu predavali, te su dva puta zaprijetili preko Buhača koji nije imao ni sreće. U 37. minuti izjednačenje. Jedanaesterac za goste, precizan je Leko i na semaforu je pisalo 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu inicijative Sloge, koja se isplatila u 58. minuti. Vukmirović je šutirao, vratar Buntić nespretno reagirao i domaći su mogli da slave. Ovaj pogodak svakako ide na dušu gostujućeg vratara. Završilo je 2:1, te je Sloga nastavila utrku za prvo mjesto.

Na stadionu Mračaj u Jajcu, Velež je upisao prvu gostujuću pobjedu u sezoni, a Metalleghe prvi domaći poraz. Velež je golovima Mujezinovića, Zvonića i Handžića slavio rezultatom 3:1.

Naredni protivnik Mostaraca je lider Prve lige FBiH, Zvijezda.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close